Рецепт Торт з податком фото

Торт з податком
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Молочні продукти, Вершки
Страви без випічки
На святковий стіл
Випічка, Солодке, Торти, Бісквітний торт

Пропоную приготувати на святковий стіл смачний торт, який будемо прикрашати шоколадними податком. Така прикраса завжди виглядає дуже ошатно і святково, підійде для будь-якого торта.

Патьоки з шоколадної глазурі - це універсальний дизайн для торта. Вона надає прикрасі деяку родзинку. Готовий торт потім можна прикрасити фруктами, ягодами або цукерками.

  • Яйце - 4 штуки
  • Цукор - 230 грам
  • Борошно - 230 грам
  • Молоко - 160 грам
  • Вершкове масло - 80 грам
  • Сода - 1/4 чайних ложки
  • Вершки від 33% - 500 грам (для крему)
  • Цукрова пудра - 5 Ст. Ложок
  • Персики консервовані - 300 грам
  • Шоколад темний - 80 грам
  • Вершки 20% - 40-60 грам (для прикраси)
торт з податком - фото крок 1
Для приготування бісквіта збийте яйця з цукром в пишну піну. Окремо доведіть до кипіння молоко з маслом. Введіть повільно в збиті яйця борошно з содою і гарячу молочну суміш.
торт з податком - фото крок 2
Вилийте тісто у форму для випічки (22см) і поставте в духовку, розігріту до 180 градусів, з 40-50 хвилин.
торт з податком - фото крок 3
Готовий бісквіт остудіть і розріжте на 3-4 коржа.
торт з податком - фото крок 4
Для крему збийте вершки з цукровою пудрою. Коржі просочити соком від персиків. Промажьте коржі кремом і розкладіть дрібно нарізані персики. Зберіть торт, промажьте кремом боки і верх торта. Приберіть його в холод для застигання на кілька годин.
торт з податком - фото крок 5
Для приготування глазурі для патьоків нагрійте вершки до гарячого стану. Додайте шоколад і дайте йому розтанути. Консистенцію регулюйте самі - можна вершки підливати потроху. Глазур повинна стікати з ложки, але не бути занадто рідкою. Трохи глазур остудіть, щоб вона була кімнатної температури.
торт з податком - фото крок 6
Налийте глазур в кондитерський мішок і відріжте кінчик. По краю торта робіть невеликі шоколадні патьоки.
торт з податком - фото крок 7
За бажанням середину торта можна теж залити шоколадом і прикрасити по своєму смаку.
Приємного чаювання!

Схожі рецепти