Торт з податком
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную приготувати на святковий стіл смачний торт, який будемо прикрашати шоколадними податком. Така прикраса завжди виглядає дуже ошатно і святково, підійде для будь-якого торта.
Патьоки з шоколадної глазурі - це універсальний дизайн для торта. Вона надає прикрасі деяку родзинку. Готовий торт потім можна прикрасити фруктами, ягодами або цукерками.
- Яйце - 4 штуки
- Цукор - 230 грам
- Борошно - 230 грам
- Молоко - 160 грам
- Вершкове масло - 80 грам
- Сода - 1/4 чайних ложки
- Вершки від 33% - 500 грам (для крему)
- Цукрова пудра - 5 Ст. Ложок
- Персики консервовані - 300 грам
- Шоколад темний - 80 грам
- Вершки 20% - 40-60 грам (для прикраси)
Для приготування бісквіта збийте яйця з цукром в пишну піну. Окремо доведіть до кипіння молоко з маслом. Введіть повільно в збиті яйця борошно з содою і гарячу молочну суміш.
Вилийте тісто у форму для випічки (22см) і поставте в духовку, розігріту до 180 градусів, з 40-50 хвилин.
Готовий бісквіт остудіть і розріжте на 3-4 коржа.
Для крему збийте вершки з цукровою пудрою. Коржі просочити соком від персиків. Промажьте коржі кремом і розкладіть дрібно нарізані персики. Зберіть торт, промажьте кремом боки і верх торта. Приберіть його в холод для застигання на кілька годин.
Для приготування глазурі для патьоків нагрійте вершки до гарячого стану. Додайте шоколад і дайте йому розтанути. Консистенцію регулюйте самі - можна вершки підливати потроху. Глазур повинна стікати з ложки, але не бути занадто рідкою. Трохи глазур остудіть, щоб вона була кімнатної температури.
Налийте глазур в кондитерський мішок і відріжте кінчик. По краю торта робіть невеликі шоколадні патьоки.
За бажанням середину торта можна теж залити шоколадом і прикрасити по своєму смаку.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!