Торт з кислого молока
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 7-9
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Пропонуємо рецепт, як приготувати торт з кислого молока. Така випічка виходить дуже домашньої і відмінно підходить для невеликих сімейних свят. Покрокова інструкція допоможе в приготуванні.
Опис приготування:
Для крему і прикрас можна використовувати будь-які інгредієнти. В даному випадком для крему змішали сметану з цукром і прикрасили все ягідками. Готується такий торт дуже просто і досить швидко, його не потрібно довго наполягати або просочувати, можна їсти практично відразу.
- Борошно пшеничне - 2 склянки
- Маргарин або вершкове масло - 100 грам
- Цукор - 1 Склянка
- Сіль - За смаком
- Сода - ½ Чайних ложок
- Кисле молоко - ½ Склянок
- Какао - 2 Ст. Ложки
- Яйце - 2 штуки
1. У мисці змішуємо маргарин (олія), цукор і какао. Маргарин (олія) беремо розм'якшений.
2. Все ретельно перемішуємо до однорідної консистенції.
3. До маси додаємо яйця і кисле молоко. Додаємо щіпку солі і пів чайної ложки соди.
4. Борошно заздалегідь просіюємо, щоб вона збагатилася киснем, і всипаємо в загальну масу.
5. Перемішуємо тісто до однорідної консистенції без грудочок. Форму для випікання змащуємо маслом і переливаємо отримане тісто. Випікаємо в духовці при температурі 180-200 градусів близько 40-60 хвилин.
6. Готовий торт дістаємо з духовки, трохи охолоджуємо і виймаємо з форми. Розрізаємо його на 2 коржа і перемащуємо сметаною з цукром.
7. З'єднуємо 2 коржа, верхівку торта змащуємо згущеним молоком або сметанним кремом, посипаємо вафельної стружкою і прикрашаємо ягідками або будь-якими фруктами.