Торт з фініками
(покроковий рецепт з фото)
Смачний і ніжний торт до будь-якого свята. Готується дуже легко, ласуни будуть в захваті. Читайте, як зробити торт з фініками - вам сподобається!
Фініки - вельми корисні і смачні сухофрукти. У деяких країнах їх називають хлібом пустелі. З фініків можна приготувати багато страв. З них роблять і всілякі солодощі, додають і в м'ясні страви. Пропоную вам простий рецепт приготування торта з фініків. Чудовий, смачний і дуже ніжний торт з фініків приготувати зовсім нескладно.
1. Виймаємо кісточки з фініків і дрібно нарізаємо м'якоть. Додаємо чайну ложку соди і заливаємо склянкою окропу. Накриваємо кришкою і залишаємо хвилин на 25-30. Потім воду зливаємо.
2. Розтоплюємо вершкове масло, додаємо до нього цукор, яйце, борошно, фініки. Ретельно розмішуємо.
3. Додаємо в тісто соду, гаситься лимонним соком або оцтом, і ще раз все перемішуємо. Тісто має вийде консистенцією, як густа сметана.
4. Тісто ділимо на дві частини і кожну випікаємо в духовці при температурі 200 градусів приблизно 20 хвилин. Виходить два коржа діаметром приблизно 25 см.
5. Для крему збиваємо згущене молоко з розм'якшеним вершковим маслом.
6. Промащуємо остиглі коржі кремом, прикрашаємо торт за своїм бажанням і даємо просочитися годину-дві при кімнатній температурі, а потім кілька годин у холодильнику.
Крем для цього торта можна зробити і сметанний. Готуйте і вибирайте свій варіант. Смачного!
- Фініки - 300-350 грам
- Борошно - 2 склянки
- Цукор - 1 Склянка
- Вершкове масло - 300 грам(100 грам-для тесту, 200 грам - в вершках)
- Яйця - 1-2 штук
- Сода - 1, 5 чайних ложки
- Лимонний сік або оцет - 1/2 чайних ложки
- Згущене молоко з цукром - 400 грам
1. Виймаємо кісточки з фініків і дрібно нарізаємо м'якоть. Додаємо чайну ложку соди і заливаємо склянкою окропу. Накриваємо кришкою і залишаємо хвилин на 25-30. Потім воду зливаємо.
2. Розтоплюємо вершкове масло, додаємо до нього цукор, яйце, борошно, фініки. Ретельно розмішуємо.
3. Додаємо в тісто соду, гаситься лимонним соком або оцтом, і ще раз все перемішуємо. Тісто має вийде консистенцією, як густа сметана.
4. Тісто ділимо на дві частини і кожну випікаємо в духовці при температурі 200 градусів приблизно 20 хвилин. Виходить два коржа діаметром приблизно 25 см.
5. Для крему збиваємо згущене молоко з розм'якшеним вершковим маслом.
6. Промащуємо остиглі коржі кремом, прикрашаємо торт за своїм бажанням і даємо просочитися годину-дві при кімнатній температурі, а потім кілька годин у холодильнику.
Крем для цього торта можна зробити і сметанний. Готуйте і вибирайте свій варіант. Смачного!