Торт «ялинка»
(покроковий рецепт з фото)
Напередодні новорічних свят все шукають святкові рецепти десертів або інших "солодких" страв. Торт "ялинка" - це саме те, що потрібно! Ошатний тортик порадує вас і ваших близьких!
Приготуємо торт "ялинка" в домашніх умовах. Якщо збираєтеся піч такий тортик, подбайте про наявність відповідної форми, благо зараз не складно знайти різноманітні силіконові форми для випічки (особливо напередодні свят). Вдалого приготування!
- Яйця - 2 штуки
- Цукор - 1 Склянка( + 1 стакан для крему)
- Сіль - 1 щіпка
- Крем - 100 грам
- Борошно - 2 склянки
- Розпушувач - 1/2 чайних ложки
- Крем - 200 грам
- Сир - 100 грам
- Шоколад молочний - 1 штука (шматочок)
- Цукерки - 1 За смаком (для прикраси)
Спершу в мисочку вбийте яйця, додайте цукор і сіль. Все ретельно збийте.
До вийшла однорідної маси додаємо сметану.
Також - борошно, просіяне з розпушувачем.
Ретельно замішуємо однорідне, густе тісто.
Перелийте тісто в силіконову форму "ялинка" . На один корж йде рівно половина тесту.
Коржі випікаються в духовці до золотистого кольору при температурі 180 градусів. Не забувайте перевіряти готовність зубочисткою.
Розтопіть невелика кількість шоколаду. Покрийте їм ніжку коржа.
Для крему змішуємо: цукор, сметану і сир. Ретельно збиваємо масу до однорідності.
Ретельно змащуємо наш корж-ялинку кремом. Він повинен бути розподілений рівномірно.
Для прикраси "ялинки" використовуйте цукерки і різну солодку присипку. Перед вживанням можна помістити торт в холодильник на 1-2 годину, щоб він як слід просочився. Приємного апетиту і гарного новорічного настрою!