Торт улюбленого тата
(покроковий рецепт з фото)
Мій тато - жахливий ласун і просто жити не може без шоколаду. Найкращий подарунок для нього - це шоколадний торт. Рецепт супер смачного торта - перед вами.
Як приготувати торт улюбленого тата?
1. Круглу форму для запікання бісквіта застеліть пергаментом або змастіть маслом. Духовку дозволите нагріватися на 180 градусів.
2. У великій мисці змішайте просіяне борошно, 8 ст. Ложок какао, розчинна кава, ложку ваніліну, сіль і соду, яку треба погасити лимонним соком.
3. Зробіть по центру сухої маси поглиблення і додайте рослинне масло, молоко, чайну ложку ваніліну, 2 склянки цукру, vbeyte яйця. Гарненько перемішайте все дерев'яною ложкою. Влийте в форму і випікайте в розігрітій духовці протягом години. Остудіть.
4. Поки корж випікається, готуємо сироп. У сотейник влийте воду і 1/2 склянки цукру. Помішуючи, доведіть до кипіння. Як тільки цукор розчиниться, зніміть з вогню і додайте чайну ложку ваніліну. Перемішайте і остудіть.
5. Залишилося приготувати крем. У гарячій воді розчиніть залишився какао. У каструлю влийте згущене молоко з цукром та без цукру, розчинений какао. Варіть на повільному вогні, періодично помішуючи до загустіння маси. Вимкніть вогонь і додайте олію, перемішайте. Якщо крем вийшов дуже густим, додайте трохи молока.
6. Викладаємо торт. Бісквіт розрізати на три частини, тобто. У вас вийде два "розрізу" . Кожну частину просочіть сиропом.
7. Викладіть перший корж на блюдо, змастіть кремом, потім другий, знову змастіть, з третім поступите також. Розподіліть крем так, щоб для останнього шару залишилося побільше.
8. Прикрасьте торт улюбленого тата ягодами, горіхами або тертим шоколадом.
Охолодіть і подавайте.
Торт улюбленого тата готовий!
Смачного!
- Борошно - 3 склянки
- Какао порошок - 1 1/2 склянки(8 ст. Ложок - в бісквіт)
- Розчинна кава - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Сода - 2 1/2 чайних ложки (загасити лимонним соком)
- Рослинна олія - 1 Склянка
- Молоко - 2 склянки
- Цукор - 2 1/2 склянки(1/2 склянки - для сиропу)
- Ванілін - 2 чайних ложки(1 - в тісто, 1 - в сироп)
- Яйця - 3 штуки
- Вода - 1 Склянка (для сиропу)
- Згущене молоко без цукру, банку - 1 штука (крем)
- Згущене молоко з цукром, банку - 1 штука (крем)
- Гаряча вода - 3 Ст. Ложки (крем)
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки (крем)
1. Круглу форму для запікання бісквіта застеліть пергаментом або змастіть маслом. Духовку дозволите нагріватися на 180 градусів.
2. У великій мисці змішайте просіяне борошно, 8 ст. Ложок какао, розчинна кава, ложку ваніліну, сіль і соду, яку треба погасити лимонним соком.
3. Зробіть по центру сухої маси поглиблення і додайте рослинне масло, молоко, чайну ложку ваніліну, 2 склянки цукру, vbeyte яйця. Гарненько перемішайте все дерев'яною ложкою. Влийте в форму і випікайте в розігрітій духовці протягом години. Остудіть.
4. Поки корж випікається, готуємо сироп. У сотейник влийте воду і 1/2 склянки цукру. Помішуючи, доведіть до кипіння. Як тільки цукор розчиниться, зніміть з вогню і додайте чайну ложку ваніліну. Перемішайте і остудіть.
5. Залишилося приготувати крем. У гарячій воді розчиніть залишився какао. У каструлю влийте згущене молоко з цукром та без цукру, розчинений какао. Варіть на повільному вогні, періодично помішуючи до загустіння маси. Вимкніть вогонь і додайте олію, перемішайте. Якщо крем вийшов дуже густим, додайте трохи молока.
6. Викладаємо торт. Бісквіт розрізати на три частини, тобто. У вас вийде два "розрізу" . Кожну частину просочіть сиропом.
7. Викладіть перший корж на блюдо, змастіть кремом, потім другий, знову змастіть, з третім поступите також. Розподіліть крем так, щоб для останнього шару залишилося побільше.
8. Прикрасьте торт улюбленого тата ягодами, горіхами або тертим шоколадом.
Охолодіть і подавайте.
Торт улюбленого тата готовий!
Смачного!