Торт «улюбленим»
(покроковий рецепт з фото)
Привітати своїх улюблених в День Святого Валентина можна смачним подарунком, наприклад, спекти торт. Тому розповім, як приготувати торт "улюбленим" . Тут поєднання ніжного крему і різнокольорових коржів.
Цей торт можна з гордістю подати на святкову вечерю в якості гарного десерту і порадувати їм свою кохану людину. Раджу вам приготувати різнокольорові коржі, так як завдяки натуральним барвникам кожен з них має свій неповторний смак: шоколадний, полуничний і вершковий. Більш того, ви можете використовувати для прикраси не тільки макаруни, але торт popsи, шоколадні цукерки або крихту з коржів. Головне - готувати і прикрашати блюдо з любов'ю!
- Борошно пшеничне - 330 грам(130г в полуничний корж, 110г в білий корж, 90г в шоколадний корж)
- Цукор - 470 грам (по 90г в кожен вид коржа, 100г в сироп, 100г в полуничну начинку)
- Ванільний цукор - 30 грам (по 10 г у кожен вид коржа)
- Полуничне пюре - 100 грам
- Вершкове масло - 300 грам (по 100г в кожен вид тесту)
- Розпушувач - 9 грам (по 3г в кожен вид тесту)
- Сода - 1 грам
- Сіль - 1, 5 грами (по 0, 5 г в кожен вид тесту)
- Молоко - 60 грам (по 30г в білий і шоколадний корж)
- Какао-порошок - 20 грам
- Крем 30% - 500 грам
- Цукрова пудра - 100 грам
- Полуничне пюре - 400 грам
- Желатин - 8-10 грам
- Вода - 150 грам(50г в полуничну начинку, 100г в сироп)
- Шоколад - 20-30 грам
- Макаронів - 7-8 штук
- Куряче яйце - 6 штук (по 2 штуки в кожен вид тесту)
- Барвник - 2-3 капель (наприклад, AmeriColor 120 супер Червоний)
- Ванілін - 1 щіпка
1. Дно рознімної форми вистелити папером для випічки з силіконовим покриттям. Розморожену полуницю подрібніть блендером. Просіяне борошно змішайте з розпушувачем, содою і сіллю.
2. М'яке вершкове масло збийте міксером протягом 1 хвилини з цукром і ванільним цукром. Додайте яйця кімнатної температури і продовжуйте збивати протягом 2-3 хвилин. На завершення додайте полуничне пюре, кілька крапель барвника і змішайте.
3. З'єднайте з борошняної сумішшю і перемішайте лопаткою. Розподіліть тісто за формою і відправте в розігріту до 160 градусів духовку на 30 хвилин. Залиште корж у формі на 15 хвилин, після чого повністю остудіть на решітці.
4. Для світлого коржа борошно з'єднайте з розпушувачем і сіллю. М'яке вершкове масло збийте міксером протягом 1 хвилини з цукром і ванільним цукром.
5. Додайте яйця кімнатної температури, продовжуйте збивати протягом 2-3 хвилин. На завершення додайте молоко кімнатної температури і змішайте. З'єднайте з борошняної сумішшю. Розподіліть тісто за формою і відправте в розігріту до 160 градусів духовку на 30 хвилин.
6. Залиште корж у формі на 15 хвилин, після чого повністю остудіть на решітці. Аналогічним чином спечіть шоколадний корж, замінивши частину борошна на какао-порошок. У охололи коржів підрівняйте верхівки. Для полуничної начинки желатин залийте холодною водою і залиште для набухання.
7. Полуничне пюре на малому вогні доведіть до кипіння, помішуючи. Додайте цукор, доведіть до кипіння і від моменту закипання проваріть протягом хвилини. Перелийте в миску, в гарячому пюре розчиніть набряклий желатин.
8. Повністю остудіть. Для просочення цукор залийте окропом, розмішайте до повного розчинення цукру і повністю остудіть. Для крему охолоджену сметану з'єднайте з цукровою пудрою, ваніліном і збийте в стійку масу.
9. Перекладіть крем і полуничну начинку в кондитерські мішки. Шоколадний корж просочіть сиропом, розподіліть крем колами на відстані 1-2 см один від кола, а між ними - полуничну начинку. Накрийте полуничним коржем і все повторіть.
10. Останній корж просочіть сиропом і змастіть кремом. За допомогою овочевого ножа (овочечистка) зробіть стружку з шоколаду і прикрасьте нею краю торта, а в центр встановіть макаруни на паличках для кейк попси. Поставте торт в холодильник на 5-6 годин. За годину до подачі рекомендується дістати торт з холодильника. Смачного!