Рецепт Торт «трюфельний сметанник» фото

Торт «трюфельний сметанник»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Молочні продукти, Какао
Страви без випічки
На святковий стіл, День народження
Випічка, Торти, Сметанник

Любителі шоколадної випічки по достоїнству оцінять цей торт. Готується він легко, сметанний бісквіт виходить завжди. Щоб ще більше підкреслити трюфельний смак, прикрасьте торт трюфельним цукерками.

Любіть все шоколадне? Значить і цей торт вам припаде до смаку. Приготувати такий десерт не так вже й складно, продукти для випічки цілком доступні. А як приготувати торт "трюфельний сметанник", ви дізнаєтеся, прочитавши цей рецепт. Я сподіваюся, що все у вас вийде смачно і ваші гості будуть задоволені.

  • Крем - 200 грам
  • Цукор - 1 Склянка
  • Яйця - 1 штука
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка (з гіркою)
  • Борошно - 150 грам
  • Какао - 160 грам(80 - в тісто, 80 - для крему)
  • Вершкове масло - 200 грам
  • Згущене молоко - 200 грам
  • Шоколад - 70 грам
торт
Спершу в глибокій ємності збиваємо яйце з цукром.
торт
Потім додаємо сметану.
торт
Тепер потроху додаємо борошно, змішану з розпушувачем. Розмішуємо, стежимо, щоб не утворювалися грудочки.
торт
Поставка какао, знову ретельно перемішати.
торт
Форму для випічки застилає пергаментом або змащуємо маслом і присипаємо борошном. Викладаємо тісто у форму, разравниваем його.
торт
Випікаємо в розігрітій до 170 градусів духовці хвилин 35-40. Готовність перевіряємо дерев'яною зубочисткою. Вона повинна бути сухою. Остиглий корж розрізаємо на 2 частини. Якщо вам подобаються вологі торти, просочіть коржі сиропом або солодким кави.
торт
Для крему збиваємо м'яке вершкове масло зі згущеним молоком і какао.
торт
Перемащуємо кремом коржі торта, повапниш торт також з боків і зверху.
торт
Шоколад попередньо заморозимо, а потім натраем на тертці. Посипаємо їм торт з усіх боків, прикрашаємо кофет. Даємо тортика настоятися пару годин.

Схожі рецепти