Торт «трюфельний сметанник»
(покроковий рецепт з фото)
Любителі шоколадної випічки по достоїнству оцінять цей торт. Готується він легко, сметанний бісквіт виходить завжди. Щоб ще більше підкреслити трюфельний смак, прикрасьте торт трюфельним цукерками.
Любіть все шоколадне? Значить і цей торт вам припаде до смаку. Приготувати такий десерт не так вже й складно, продукти для випічки цілком доступні. А як приготувати торт "трюфельний сметанник", ви дізнаєтеся, прочитавши цей рецепт. Я сподіваюся, що все у вас вийде смачно і ваші гості будуть задоволені.
- Крем - 200 грам
- Цукор - 1 Склянка
- Яйця - 1 штука
- Розпушувач - 1 Чайна ложка (з гіркою)
- Борошно - 150 грам
- Какао - 160 грам(80 - в тісто, 80 - для крему)
- Вершкове масло - 200 грам
- Згущене молоко - 200 грам
- Шоколад - 70 грам
Спершу в глибокій ємності збиваємо яйце з цукром.
Потім додаємо сметану.
Тепер потроху додаємо борошно, змішану з розпушувачем. Розмішуємо, стежимо, щоб не утворювалися грудочки.
Поставка какао, знову ретельно перемішати.
Форму для випічки застилає пергаментом або змащуємо маслом і присипаємо борошном. Викладаємо тісто у форму, разравниваем його.
Випікаємо в розігрітій до 170 градусів духовці хвилин 35-40. Готовність перевіряємо дерев'яною зубочисткою. Вона повинна бути сухою. Остиглий корж розрізаємо на 2 частини. Якщо вам подобаються вологі торти, просочіть коржі сиропом або солодким кави.
Для крему збиваємо м'яке вершкове масло зі згущеним молоком і какао.
Перемащуємо кремом коржі торта, повапниш торт також з боків і зверху.
Шоколад попередньо заморозимо, а потім натраем на тертці. Посипаємо їм торт з усіх боків, прикрашаємо кофет. Даємо тортика настоятися пару годин.