Шоколадний трюфельний торт
(покроковий рецепт з фото)
Щоб порадувати своїх рідних і близьких смачним тортиком, зовсім не обов'язково стояти біля плити весь день. Можна приготувати простий і дуже апетитний шоколадний трюфельний торт з бісквітного тіста.
Одними з найбільш смачних у всьому світі вважаються саме шоколадні торти. Це не дивно, адже все ласуни просто обожнюють ці ласощі. Ви можете дізнатись, як приготувати шоколадний трюфельний торт в домашніх умовах, щоб балувати себе цим частуванням в будь-який зручний час.
- Вершкове масло - 150 грам
- Цукор - 300 грам
- Сметана жирна - 200 грам
- Вершки 33% - 330 мілілітрів
- Куряче яйце - 2 штуки
- Какао-порошок - 100 грам
- Борошно пшеничне - 180 грам
- Розпушувач тіста - 1 Чайна ложка
- Сода - 1 щіпка
- Шоколад темний - 100 грам
- Бренді - 2 Ст. Ложки
- Пелюстки мигдалю - 2 Ст. Ложки
Дістаньте їх холодильника вершкове масло і розтопіть його в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Влийте масло в миску, додайте до нього цукровий пісок і какао-порошок. Всі інгредієнти перемішайте до повної однорідності.
В ту ж миску вбийте сирі курячі яйця. До них влийте жирні вершки (250 мл) і додайте сметану. Всі інгредієнти збийте вінчиком.
Борошно просійте двічі разом з розпушувачем і дрібкою соди. За ложці додайте борошно в миску до решти інгредієнтів і замішують тісто. За консистенцією воно повинно нагадувати густу сметану. Викладіть тісто в чашу мультиварки і випікайте в режимі "випічка" п'ятдесят хвилин.
Поки печеться бісквіт, зробіть шоколадний ганаш. У каструльку влийте залишок вершків і додайте до них поламаний руками чорний шоколад. Поставте каструльку на вогонь і почекайте, поки шоколад розтане.
Дістаньте готовий корж з мультиварки і дайте йому повністю охолонути. Переверніть його і викладіть на тарілку. Зверху полийте гарячим ганашем і присипте пелюстками мигдалю.