Рецепт Торт «травневий» фото

Торт «травневий»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Пшеничне борошно
ПП рецепти
На полуденок , На сніданок
Випічка , Кекси
Кількість порцій: 8
Час приготування: 6 г. 0 хв.

Кекс"Травневий" родом з радянського минулого, коли у відділах"кулінарія" можна було купити цю випічку. Мій рецепт повністю повторює оригінал, правда, замість маргарину - вершкове масло.

Опис приготування:

Рецепт приготування"Травневих кексів" простий, найголовніше, слідувати рецептурою і покроковим рекомендаціям.

  • Борошно пшеничне - 318 грам(298 грам - в тісто, 20 грам - на обвалювання родзинок)
  • Цукровий пісок - 87 грам
  • Вершкове масло - 60 грам (або маргарину)
  • Яєчний меланж - 62-65 грам (бовтанка з яйця)
  • Ізюм - 50 грам
  • Сіль - 2 щіпки
  • Дріжджі свіжі - 12 грам (пресовані)
  • Ванілін - 8 грам
  • Цукрова пудра - 6 грам
  • Сода - 126 мілілітрів
кекс
Підготуйте інгредієнти.
кекс
Візьміть приблизно 60-70% води від загального обсягу, вода повинна бути теплою, температура 30-35 градусів, покладіть дріжджі, дві чайних ложки цукру і дві столові ложки борошна від загального обсягу.
кекс
Змішайте опару і залиште на 2-2, 5 години для підйому.
кекс
Ізюм промийте і просушіть.
кекс
Так виглядає підійшла опара.
кекс
Додайте в опару цукор, ванілін, влийте залишки води.
кекс
Додайте сіль.
кекс
Влийте бовтанку з яйця, але не весь обсяг.
кекс
Залиште трохи бовтанки з яйця на мастило перед випічкою.
кекс
Влийте розтоплене або розм'якшене вершкове масло або маргарин.
кекс
Всипте борошно.
кекс
Щоб родзинки розподілився в тесті рівномірно, а не впав на дно, обваляйте його в борошні.
кекс
Додайте в тісто родзинки.
кекс
Замістити тісто і дайте йому підійти протягом 2-2, 5 годин, в процесі вистоювання один або два рази зробіть обминку.
кекс
Поки тісто на расстойке, підготуйте формочки. Якщо формочки силіконові, то вони вже готові до заповнення, металеві формочки змастіть маслом і присипте борошном.
кекс
Тим часом тісто підійшло.
кекс
Розподіліть тісто по формах і дайте йому ще раз підійти протягом 30-40 хвилин.
кекс
Перед випічкою змастіть кекси залишками яєчної бовтанки.
кекс
Випікайте кекси в духовці, розігрітій до 190 градусів протягом 40-50 хвилин, готовність перевіряйте зубочисткою.
кекс
Кекси остудіть, потім вийміть з формочок.
кекс
Присипте кекси цукровою пудрою.
кекс
Приємного чаювання!

Схожі рецепти