Рецепт Торт «тірамісу» фото

Торт «тірамісу»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Молочні продукти, Сир, Маскарпоне
Страви без випічки
На святковий стіл
Десерти, Тірамісу

Тістечка "тірамісу" - знаменитий італійський десерт. Є багато його рецептів, але незмінним залишається наявність особливого бісквітного печива - savojardi, кава, коньяку і крему. Ділюся рецептом приготування!

Любителі солодких десертів будуть в захваті від "тірамісу" . Торт готують без випічки. Незвичайне ніжний, з ароматом кави, смачний десерт стане відмінним завершенням будь-якого святкового застілля. Якщо вам не можна жирного, замініть маскарпоне сирним сиром, а жирні вершки густий сметаною. Теж буде дуже смачно. Замість коньяку можна взяти ром або лікер.

  • Печиво "савоярді" - 24 штук
  • Розчинна кава - 2 чайних ложки
  • Сир "маскарпоне" - 250 грам
  • Вершки - 350 грам(33-35% жирності)
  • Цукрова пудра - 5 Ст. Ложок (з гіркою)
  • Коньяк - 1 Ст. Ложка
  • Какао-порошок - 1 Ст. Ложка
тістечка
У склянці гарячої води розчиніть кави.
тістечка
Швидко макайте печиво в каву з коньяком і викладайте в форму. Викладіть таким чином 12 штук печива.
тістечка
Половину крему викладіть на шар печива.
тістечка
Умочуючи печиво в каву з коньяком, викладіть другий шар печива.
тістечка
За допомогою сита посипте торт какао-порошком і відправте в холодильник на кілька годин. Поріжте торт на порції і подавайте до столу.

Схожі рецепти