Торт «тірамісу»
(покроковий рецепт з фото)
Тістечка "тірамісу" - знаменитий італійський десерт. Є багато його рецептів, але незмінним залишається наявність особливого бісквітного печива - savojardi, кава, коньяку і крему. Ділюся рецептом приготування!
Любителі солодких десертів будуть в захваті від "тірамісу" . Торт готують без випічки. Незвичайне ніжний, з ароматом кави, смачний десерт стане відмінним завершенням будь-якого святкового застілля. Якщо вам не можна жирного, замініть маскарпоне сирним сиром, а жирні вершки густий сметаною. Теж буде дуже смачно. Замість коньяку можна взяти ром або лікер.
- Печиво "савоярді" - 24 штук
- Розчинна кава - 2 чайних ложки
- Сир "маскарпоне" - 250 грам
- Вершки - 350 грам(33-35% жирності)
- Цукрова пудра - 5 Ст. Ложок (з гіркою)
- Коньяк - 1 Ст. Ложка
- Какао-порошок - 1 Ст. Ложка
У склянці гарячої води розчиніть кави.
Швидко макайте печиво в каву з коньяком і викладайте в форму. Викладіть таким чином 12 штук печива.
Половину крему викладіть на шар печива.
Умочуючи печиво в каву з коньяком, викладіть другий шар печива.
За допомогою сита посипте торт какао-порошком і відправте в холодильник на кілька годин. Поріжте торт на порції і подавайте до столу.