Торт «Смуглянка»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 5 г. 0 хв.
Це дуже смачний і ситний торт для ласунів. Він досить простий у приготуванні, тому готувати його можна досить часто - хоч в будні, хоч у свята. Спробуйте і ви!
Опис приготування:
Цей торт відмінно підійде для дорослої компанії. У просочення бере участь алкоголь, тому на дитяче свято такий торт краще не пропонувати. А ось дорослої компанії він, неодмінно, припаде до смаку. Пригощайтеся!
- Яйце - 4 штуки
- Цукор - 220 грам
- Молоко - 150 грам
- Вершкове масло - 80 грам
- Сода - 1/3 чайних ложки
- Борошно - 220 грам
- Какао - 3-4 Ст. Ложок
- Лікер - 50 мілілітрів (шоколадно-вершковий)
- Вершки від 33% - 600 грам(500 в вершках, 100 на прикрасу)
- Цукрова пудра - 4 Ст. Ложки
- Шоколад - 100 грам
- Вишня - 100 грам (коктейльна)
Для приготування бісквіта збийте яйця з цукром в піну. Акуратно вмішати муку, какао, соду і гаряче молоко разом з вершковим маслом.
Готове тісто вилийте в форму для запікання (22см) і поставте в духовку, розігріту до 180 градусів, з 50 хвилин.
Готовий бісквіт остудіть і розріжте на 4 коржа.
Просочіть коржі лікером.
Для крему збийте вершки з цукровою пудрою.
Прошарками просочені коржі кремом і зберіть торт. Дайте йому застигнути в холодильнику.
Для прикраси торта розтопіть шоколад в гарячих вершках. Остудіть. Зробіть шоколадні патьоки по колу торта. Верх прикрасьте коктейльної вишнею.
Смачного!
Смачного!