Рецепт Торт «Смуглянка» фото

Торт «Смуглянка»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти , Вершки , Какао
Страви без випічки
На святковий стіл
Випічка , Солодке , Торти , Бісквітний торт
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 5 г. 0 хв.

Це дуже смачний і ситний торт для ласунів. Він досить простий у приготуванні, тому готувати його можна досить часто - хоч в будні, хоч у свята. Спробуйте і ви!

Опис приготування:

Цей торт відмінно підійде для дорослої компанії. У просочення бере участь алкоголь, тому на дитяче свято такий торт краще не пропонувати. А ось дорослої компанії він, неодмінно, припаде до смаку. Пригощайтеся!

  • Яйце - 4 штуки
  • Цукор - 220 грам
  • Молоко - 150 грам
  • Вершкове масло - 80 грам
  • Сода - 1/3 чайних ложки
  • Борошно - 220 грам
  • Какао - 3-4 Ст. Ложок
  • Лікер - 50 мілілітрів (шоколадно-вершковий)
  • Вершки від 33% - 600 грам(500 в вершках, 100 на прикрасу)
  • Цукрова пудра - 4 Ст. Ложки
  • Шоколад - 100 грам
  • Вишня - 100 грам (коктейльна)
торт
Для приготування бісквіта збийте яйця з цукром в піну. Акуратно вмішати муку, какао, соду і гаряче молоко разом з вершковим маслом.
торт
Готове тісто вилийте в форму для запікання (22см) і поставте в духовку, розігріту до 180 градусів, з 50 хвилин.
торт
Готовий бісквіт остудіть і розріжте на 4 коржа.
торт
Просочіть коржі лікером.
торт
Для крему збийте вершки з цукровою пудрою.
торт
Прошарками просочені коржі кремом і зберіть торт. Дайте йому застигнути в холодильнику.
торт
Для прикраси торта розтопіть шоколад в гарячих вершках. Остудіть. Зробіть шоколадні патьоки по колу торта. Верх прикрасьте коктейльної вишнею.
Смачного!

Схожі рецепти