Торт «сльоза слона»
(покроковий рецепт з фото)
Мало хто знає, як приготувати торт "сльоза слона", тому сьогодні поділюся з вами цим рецептом. Цей торт дуже оригінальний і незвичайний завдяки ніжному медовому бісквіту та бананової начинці.
Запевнюю вас, цей торт стане вашим улюбленим, так як поєднання ніжного крему, солодких бананів і повітряного медового бісквіта не залишать байдужим нікого! Настійно рекомендую вам використовувати жирні вершки і сметану під час приготування торта, так як їх набагато легше збити в тугий крем. Як помадки ви можете взяти розтоплений на водяній бані шоколад з вершками, або приготувати помадку за цим рецептом. За бажанням торт можна посипати рубаними горіхами.
- Цукор - 270 грам(150г в бісквіт, 120г д помадка)
- Куряче яйце - 3 штуки
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Какао - 5 Ст. Ложок(2ст.Ложки в бісквіт, 3ст. Ложки в помадка)
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Борошно - 120 грам
- Цукрова пудра - 120 грам
- Вершкове масло - 25-30 грам
- Крем 33% - 500 мілілітрів
- Банан - 2-3 штук
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Вершки - 3 Ст. Ложки
- Вода - 2 Ст. Ложки
1. Яйця кімнатної температури збийте з цукром до стану білої маси. Додайте мед і розмішайте міксером.
2. У просіяне борошно додайте розпушувач і какао. Борошняну суміш частинами додайте до яєчної, добре розмішуючи лопаткою. Потім вилийте тісто на застелений пергаментним папером деко і розрівняйте лопаткою.
3. Надішліть тісто в розігріту до 190 градусів духовку на 15 хвилин до золотистого кольору. Перекладіть бісквіт на посипану цукром папір для випічки і накрийте його рушником.
4. Через деякий час зніміть рушник і пергаментний папір. Загорніть корж на качалку і дайте йому повністю охолонути в такому стані.
5. Жирну сметану збийте міксером з цукровою пудрою. Для помадки змішайте цукор, какао, крохмаль. Додайте вершки, воду і добре перемішайте. Поставте на водяну баню і варіть до повного розчинення цукру.
6. У готову помадку додайте вершкове масло. На остиглий корж нанесіть крем і розрівняйте. Потім викладіть посередині банани і загорніть корж.
7. Змастіть торт остигнула помадкою і поставте в холодильник на 2 годину. Смачного!