Рецепт Торт «сльоза слона» фото

Торт «сльоза слона»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Фрукти , Бісквітне тісто
Страви без випічки
На святковий стіл
Випічка , Солодке , Торти , Бісквітний торт
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Мало хто знає, як приготувати торт"Сльоза слона" , тому сьогодні поділюся з вами цим рецептом. Цей торт дуже оригінальний і незвичайний завдяки ніжному медовому бісквіту та бананової начинці.

Опис приготування:

Запевнюю вас, цей торт стане вашим улюбленим, так як поєднання ніжного крему, солодких бананів і повітряного медового бісквіта не залишать байдужим нікого! Настійно рекомендую вам використовувати жирні вершки і сметану під час приготування торта, так як їх набагато легше збити в тугий крем. Як помадки ви можете взяти розтоплений на водяній бані шоколад з вершками, або приготувати помадку за цим рецептом. За бажанням торт можна посипати рубаними горіхами.

  • Цукор - 270 грам(150г в бісквіт, 120г д помадка)
  • Куряче яйце - 3 штуки
  • Мед - 2 Ст. Ложки
  • Какао - 5 Ст. Ложок(2ст.Ложки в бісквіт, 3ст. Ложки в помадка)
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Борошно - 120 грам
  • Цукрова пудра - 120 грам
  • Вершкове масло - 25-30 грам
  • Крем 33% - 500 мілілітрів
  • Банан - 2-3 штук
  • Крохмаль - 1 Ст. Ложка
  • Вершки - 3 Ст. Ложки
  • Вода - 2 Ст. Ложки
торт
1. Яйця кімнатної температури збийте з цукром до стану білої маси. Додайте мед і розмішайте міксером.
торт
2. У просіяне борошно додайте розпушувач і какао. Борошняну суміш частинами додайте до яєчної, добре розмішуючи лопаткою. Потім вилийте тісто на застелений пергаментним папером деко і розрівняйте лопаткою.
торт
3. Надішліть тісто в розігріту до 190 градусів духовку на 15 хвилин до золотистого кольору. Перекладіть бісквіт на посипану цукром папір для випічки і накрийте його рушником.
торт
4. Через деякий час зніміть рушник і пергаментний папір. Загорніть корж на качалку і дайте йому повністю охолонути в такому стані.
торт
5. Жирну сметану збийте міксером з цукровою пудрою. Для помадки змішайте цукор, какао, крохмаль. Додайте вершки, воду і добре перемішайте. Поставте на водяну баню і варіть до повного розчинення цукру.
торт
6. У готову помадку додайте вершкове масло. На остиглий корж нанесіть крем і розрівняйте. Потім викладіть посередині банани і загорніть корж.
торт
7. Змастіть торт остигнула помадкою і поставте в холодильник на 2 годину. Смачного!

Схожі рецепти