Коржі «вуха слона»
(покроковий рецепт з фото)
Для дорослих і дітей такі смажені коржики стануть справжніми ласощами. З цукром або цукровою пудрою, вони відмінно підійдуть для десерту або перекусу, наприклад. Такого рецепта у вас в активі ще немає?
Навіть новачкові в роботі з тестом складно бути не повинно, особливо з докладними покрокові інструкції. Якщо довірити процес приготування тіста техніки, то буде ще простіше
- Вершкове масло - 6 Ст. Ложок (або маргарину)
- Молоко - 1.5 склянки
- Цукор - 2 Ст. Ложки(+ для готових коржів)
- Дріжджі сухі - 2 чайних ложки
- Борошно - 4 склянки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
1. Вершкове масло з цукром і молоком прогрійте на вогні.
2. Остудіть трохи, додайте дріжджі і залиште хвилин на 10.
3. Коли опара готова, можна приступати до замісу тіста.
4. Додайте просіяне борошно і сіль.
5. Вимішайте до однорідності.
6. Після перекладіть на стіл, вимішайте руками. Скачайте в кульку.
7. Залиште підходити хвилин на 45-годинку.
8. Отщіпніте шматочок тесту, тонко розкачати.
9. Викладіть на сковороду з розігрітим маслом.
10. І смажте до золотистого кольору з двох сторін.
11. Готові коржі присипте цукром і (по бажанню) дрібкою кориці. Приємного чаювання!