Рецепт Торт «Шапка мономаха» фото

Торт «Шапка мономаха»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Страви без випічки
На обід, На святковий стіл, Святковий обід
Випічка, Торти

Коли дивишся на цей чудовий торт, то здається, ніби він дійсно усипаний дорогоцінними каменями. Повірте, смак у нього такий же багатий, як і зовнішнє оздоблення.

Якщо ви найближчим часом очікуєте гостей, тоді я хочу поділитися з вами рецептом приготування торта "шапка Мономаха", який відмінно буде виглядати на будь-якому святковому столі. Якщо чесно, я ніколи не була сильна в випічці, але цей тортик настільки простий, що навіть мені впоратися з ним не склало особливих труднощів. Зараз я готую його досить часто, тому що у нього дуже ніжний смак, а фрукти надають йому деяку екзотичність, я ще додаю в нього журавлину, щоб надати смаку легку кислинку. Виходить дуже навіть цікавий тортик, який завжди розходиться на ура, мої друзі його просто обожнюють. Обов'язково спробуйте його приготувати, це не займе у вас багато часу і сил, а щоб ви краще з усім впоралися, я представляю вам свій простий рецепт торта "шапка Мономаха" .

  • Яйце - 3 штуки
  • Цукор - 2 склянки(1 - в тісто, 1 - в вершках)
  • Крем - 4 склянки(1 - в тісто, 3 - в вершках)
  • Молоко згущене - 150 грам
  • Борошно - 1, 5 склянки
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Какао - 1-2 Ст. Ложок
  • Ананаси консервовані - 200 грам
  • Персики консервовані - 200 грам
  • Горіхи волоські - 1 Склянка
  • Журавлина - 100 грам
  • Шоколад - 100 грам
торт
У мисці змішуємо яйця зі склянкою цукру, ретельно збиваємо до густої піни. Додаємо склянку сметани, соду і згущене молоко, продовжуємо збивати. Тепер поступово починаємо вводити борошно, не відразу всю, а частинами. В кінці отримуємо тісто середньої густини.
торт
Я поділяю тісто на дві частини, одну викладаємо у форму і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на півгодини. У другу додаємо какао, перемішуємо і так само відправляємо випікатися.
торт
Готові коржі виймаємо з форми і ділимо кожен на дві частини, так щоб в результаті у нас вийшло 4 коржа. Один світлий і один темний корж нарізаємо невеликими кубиками зі стороною приблизно 1, 5-2 см.
торт
Для крему змішуємо в мисці три склянки сметани зі склянкою цукру, гарненько збиваємо.
торт
Тепер подрібнюємо волоські горіхи, нарізаємо персики і ананаси.
торт
На блюдо викладаємо один корж, змащуємо його приготованим кремом, викладаємо на нього ананаси.
торт
Потім наверх кладемо другий корж, на нього викладаємо персики і посипаємо волоськими горіхами.
торт
Нарізаний кубики ми занурюємо в крем, що залишився і викладаємо їх гіркою на коржі, перемішуючи їх з журавлиною, горіхами, персиками і ананасами.
торт
Шоколад розтоплюємо на водяній бані і поливаємо їм наш торт.
торт
Зверху посипаємо його волоськими горіхами і прикрашаємо журавлиною, ставимо торт на ніч у холодильник, ну а вранці його вже можна нести на святковий стіл. Все смачного!

Схожі рецепти