Торт «Shakotis»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 20
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Тістечка "Shakotis" - національний литовський торт, який роблять в основному на весілля або возять на сувеніри в інші країни. Торт готується за допомогою спеціального пристосування і довго зберігається.
Опис приготування:
Кондитерські вироби торти "Shakotis" готується з величезної кількості яєць. Воно рідке, жовте і смачне. Тістечка "Shakotis" ми робили в кондитерському цеху на хлібозаводі в Литві. У нас було окреме приміщення, де стояв рожен і кондитер періодично поливала тестом і воно дуже красиво капало і застигало від жару печі. У домашніх умовах торт"Шакотіс" зробити практично неможливо, да в цьому немає великої необхідності. "Shakotis" завжди продається в Литві в будь-якому продовольчому магазині. Приїжджайте купуйте! У дірку в торті раніше ставили пляшку шампанського для молодят. Успіхів і приємного апетиту!
- Яйце - 50 штук
- Борошно - 1, 25 кілограма
- Вершкове масло - 1, 25 кілограма
- Цукор - 800 грам
- Вершки 20% - 6 склянок
- Лимонна есенція - 10 грам
- Коньяк - 100 грам
Масло розтерти з цукром в пишну піну.
Додаємо по одному - два яйця, продовжуючи збивати.
Додавайте всі інші інгредієнти. Тісто виходить рідким, воно ллється на рожен.
Тісто ллється на спеціальний рожен, який повільно обертається. Саме це стікання тесту дає таку красиву форму торта.
Можна зробити пристосування біля каміна і обов'язково потрібен піддон, куди буде стікати тісто.
Торт Шакотіс робиться різних розмірів.
Готовий торт знімається з рожна.