Торт «Shakotis»
(покроковий рецепт з фото)
Тістечка"Shakotis" - національний литовський торт, який роблять в основному на весілля або возять на сувеніри в інші країни. Торт готується за допомогою спеціального пристосування і довго зберігається.
Кондитерські вироби торти"Shakotis" готується з величезної кількості яєць. Воно рідке, жовте і смачне. Тістечка"Shakotis" ми робили в кондитерському цеху на хлібозаводі в Литві. У нас було окреме приміщення, де стояв рожен і кондитер періодично поливала тестом і воно дуже красиво капало і застигало від жару печі. У домашніх умовах торт "шакотіс" зробити практично неможливо, да в цьому немає великої необхідності."Shakotis" завжди продається в Литві в будь-якому продовольчому магазині. Приїжджайте купуйте! У дірку в торті раніше ставили пляшку шампанського для молодят. Успіхів і приємного апетиту!
- Яйце - 50 штук
- Борошно - 1, 25 кілограма
- Вершкове масло - 1, 25 кілограма
- Цукор - 800 грам
- Вершки 20% - 6 склянок
- Лимонна есенція - 10 грам
- Коньяк - 100 грам
Додаємо по одному - два яйця, продовжуючи збивати.
Тісто ллється на спеціальний рожен, який повільно обертається. Саме це стікання тесту дає таку красиву форму торта.
Торт Шакотіс робиться різних розмірів.