Торт «романтика»
(покроковий рецепт з фото)
Перед вами - рецепт шоколадного-вишневого торта з коньяком. Такий торт відмінно підійде на День всіх закоханих. Шоколадний торт з вишнями - класика. Тому до нього рекомендую червону сукню!
Як приготувати торт "романтика"?
1. Ставимо каструлю або миску на водяну баню (на вогонь) і збиваємо в ній яйця з цукром до щільної піни. Потім знімаємо посуд з вогню і продовжуємо збивати до повного охолодження маси.
2. В отриману суміш акуратно вводимо борошно і какао.
3. Викладаємо суміш у форму, змащену маслом і посипану борошном.
4. Випікаємо основу в розігрітій духовці при температурі 180 градусів.
5. Для крему змішуємо какао з цукром, молоком, яйцями. Ставимо суміш на вогонь, безперервно заважаємо.
6. Коли маса закипить і цукор повністю розчиниться, охолоджуємо її.
7. Вершкове масло і цукор розтираємо, по ложці вводимо в остигнула шоколадно-яєчну масу. Останнім засипаємо ванільний цукор.
8. Звільняємо вишні від кісточок і заливаємо їх коньяком з цукром. Закриваємо вишні кришкою і даємо настоятися.
9. Коли основа готова, охолоджуємо її і розрізаємо навпіл.
10. Зріжте з основи м'якуш (по колу, трохи) і розітріть його з готовим кремом.
11. Змішуємо отриману суміш м'якушки з кремом з вишнями і викладаємо на корж. Другим коржем закриваємо.
12. Rastiraem шоколад 2 ст. L. Молока і обливаємо цією сумішшю весь торт, прикрашаємо його кількома вишеньками і відправляємо його в холодильник на пару годин. Смачного!
- Мука - 2 склянки
- Цукор - 5, 5 склянки(2, 5 для тіста, 3-для крему)
- Яйця - 15 штук(10 для тіста, 5 для крему)
- Какао - 10 Ст. Ложок(7 для крему, 3 для тіста)
- Коньяк - 1 Склянка
- Вершкове масло - 600 грам
- Молоко - 6 Ст. Ложок
- Вишні - 2, 5 склянки
- Шоколад - 150 грам
- Пакет ванільного цукор - 1 штука
1. Ставимо каструлю або миску на водяну баню (на вогонь) і збиваємо в ній яйця з цукром до щільної піни. Потім знімаємо посуд з вогню і продовжуємо збивати до повного охолодження маси.
2. В отриману суміш акуратно вводимо борошно і какао.
3. Викладаємо суміш у форму, змащену маслом і посипану борошном.
4. Випікаємо основу в розігрітій духовці при температурі 180 градусів.
5. Для крему змішуємо какао з цукром, молоком, яйцями. Ставимо суміш на вогонь, безперервно заважаємо.
6. Коли маса закипить і цукор повністю розчиниться, охолоджуємо її.
7. Вершкове масло і цукор розтираємо, по ложці вводимо в остигнула шоколадно-яєчну масу. Останнім засипаємо ванільний цукор.
8. Звільняємо вишні від кісточок і заливаємо їх коньяком з цукром. Закриваємо вишні кришкою і даємо настоятися.
9. Коли основа готова, охолоджуємо її і розрізаємо навпіл.
10. Зріжте з основи м'якуш (по колу, трохи) і розітріть його з готовим кремом.
11. Змішуємо отриману суміш м'якушки з кремом з вишнями і викладаємо на корж. Другим коржем закриваємо.
12. Rastiraem шоколад 2 ст. L. Молока і обливаємо цією сумішшю весь торт, прикрашаємо його кількома вишеньками і відправляємо його в холодильник на пару годин. Смачного!