Рецепт Торт «Нарцис» фото

Торт «Нарцис»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Тісто , Бісквітне тісто
Дієтичне харчування
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Торти
Кількість порцій: 10
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Цей торт "нарцис" в домашніх умовах ще називають"Ніжне хмара" . Це дійсно так, оскільки легкі бісквітні коржі і сметанно-сирний крем роблять торт повітряним і неймовірно смачним.

Опис приготування:

Приготувати торт "нарцис" в домашніх умовах дуже просто: звичайні бісквітні коржі і повітряний крем. Такий торт, чудово поєднуватиметься з чаєм та іншими напоями, а на будь-якому святі він буде затребуваний. Торт дуже легкий і не дуже солодкий.

  • Яйце - 5 штук
  • Цукор - 300 грам
  • Борошно - 160 грам
  • Сир - 600 грам
  • Вершки - 500 грам
  • Цукрова пудра - 30 грам
  • Лікер - 50 грам (для просочення)
  • Вода - 50 грам
торт
1. Починаємо приготування торта з випікання бісквітних коржів. Для цього збиваємо білки окремо з цукром, а жовтки окремо. Маса повинна збільшитися раз в 5. Після цього змішуємо і акуратно перемішуємо, відправляємо в духовку на 30-40 хвилин.
торт
2. Даємо трохи охолонути і виймаємо з форми. Після цього розрізаємо наш бісквіт на 2-3 частини (в залежності від того, якої висоти у вас вийшов корж).
торт
3. Тепер гарненько збиваємо вершки з цукром. Збивати потрібно до тих пір, поки крупинки цукру не розчиняться.
торт
4. Додаємо м'який сир і ще раз все гарненько збиваємо. Тепер кремом починаємо промащувати наші коржі. Краї також гарненько покриваємо кремом.
торт
5. При бажанні, один з коржів можете просочити лікером з сиропом: лікер змішати з водою і цукром. Верх посипте залишками коржів (я зазвичай перемелюю обрізки коржів і посипаю ними верх і боки торта).

Схожі рецепти