Торт «Наполеон» без випічки
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися з вами дуже оригінальним і простим варіантом, як приготувати торт "наполеон" без випічки. Ви можете собі уявити цю класику з мінімумом турбот? Запам'ятовуйте і повторюйте!
Якщо не хочеться займатися тестом і випічкою коржів, тортик цілком можна зробити і з печива. Просочене кремом, воно виходить найніжнішим і дійсно тане в роті. Такий "наполеон" здивує вас не тільки простотою процесу, але і смаком. Для святкового столу його можна прикрасити свіжими ягодами або фруктами, а на кожен день цілком достатньо крихти. Рекомендую обов'язково спробувати!
- Печиво "вушка" - 800 грам
- Цукор - 150 грам
- Згущене молоко - 100 грам
- Кукурудзяний крохмаль - 1/3 склянки
- Яйце - 2 штуки(+ 3 жовтка)
- Молоко - 3 склянки
- Вершкове масло - 110 грам
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Ягоди і фрукти - За смаком (для прикраси)
1. У сотейнику з'єднайте яйця і жовтки з цукром. Збийте вінчиком до однорідності.
2. Додайте крохмаль, згущене молоко, влейте молоко. Перемішайте і поставте на вогонь.
3. Крем повинен нудитися, поки ось-ось не почне кипіти. Після зніміть його з вогню, додайте ванільний екстракт і розм'якшене вершкове масло. Ретельно збийте до однорідності і залиште, щоб він остигав.
4. Коржами буде ось таке печиво. Акуратно розріжте його навпіл, щоб було зручно укладати в форму. Трохи печива подрібніть в крихту. Це буде присипка для торта.
5. Підготуйте форму із знімними бортами. На дно викладіть ложку крему і розподіліть. Після рівним шаром печиво. Знову крем. І так собірайт тортик.
6. Залиште тортик настоюватися. Ідеальний варіант - на ніч. Після зніміть бортики акуратно і обсипте з усіх боків крихтою.
7. Перед подачею можна прикрасити за бажанням. Ось такий торт «Наполеон» без випічки в домашніх умовах вийшов. Приємного чаювання!