Торт «Наполеон» без випічки (переможець)
(покроковий рецепт з фото)
Думаєте, неможливо зробити цілий торт за тридцять хвилин? звучить фантастично, але це цілком реальне завдання. Розповім кілька хитрощів, як приготувати торт «Наполеон» без випічки (переможець).
Є кілька варіантів приготування ледачого торта. Його основу можна зробити з печива (крекери, пісочне, листкове), з тонкого вірменського лаваша або використовувати готові коржі з магазину. Крем можна зробити класичний або на основі згущеного молока. У вас піде більше часу на його просочення, ніж на приготування.
- Тонкий лаваш - 300 грам
- Яйця курячі - 2 штуки
- Молоко - 500 мілілітрів
- Крохмаль - 3 Ст. Ложки
- Цукровий пісок - 50 грам
- Екстракт ванілі - За смаком
1. Виріжте з вірменських тонких коржів необхідну форму.
2. У миску всипте крохмаль, додайте цукровий пісок, ванільний екстракт і вбийте курячі яйця.
3. Скористайтеся електричним міксером, збийте масу до однорідної суміші без грудочок.
4. В сотейник влейте молоко, відправте його на слабкий вогонь.
5. Не доводьте його до кипіння, а лише гарненько підігрійте, потім влийте в нього яєчну суміш з цукром і крохмалем.
6. Гарненько перемішайте вміст сотейника, щоб не утворилися грудочки. Варіть крем на слабкому вогні до утворення густої маси. Зніміть крем з вогню і накрийте плівкою, залиште для охолодження.
7. Викладіть один корж з лаваша і змастіть його кремом.
8. Накрийте другим коржем і знову змастіть кремом, виконайте ті ж дії з рештою коржами.
9. Останній корж підсушіть на сухій сковороді або в духовці.
10. Розкришіть корж на дрібні шматочки, вони знадобляться нам для прикраси.
11. Посипте крихтою верхній шар торта, відправте його в холодильник на кілька годин, а потім подавайте до столу.