Торт на пиві
(покроковий рецепт з фото)
Нещодавно я зрозуміла одне: майже на будь-який так скажемо "рідини" можна приготувати тісто. Широко відомі різні варіанти на молочних продуктах, мінералці, соку, а я пропоную сьогодні ще один ...
Пропоную вам варіант, як приготувати торт на пиві. Що, да саме на ньому, ви не помилилися! Для мене це було відкриттям. Вийшло смачно! Будемо робити "наполеон" . Якщо раніше не пробували готувати таку випічку, то попотіти доведеться. Але зате який результат! Близько будуть дуже здивовані смаковими якостями цього тортика.
- Вершкове масло - 500 грам
- Ванільний цукор - 10 грам
- Молоко - 800 грам
- Яєчний жовток - 6 штук
- Борошно - 4, 8 склянки
- Пиво - 1 Склянка
- Цукор - 10 Ст. Ложок
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка

400 грам масла розітріть разом з 4, 5 склянки борошна. Влейте пиво, замісіть тісто. Розділіть його на 10 рівних частин і приберіть в холодильник на півгодини.

Кожну частину розкачати в тонку окружність і по черзі кладіть на деко.

Кожен корж випікайте протягом 7 хвилин до золотистого кольору при 200 градусах.

Круглою формою відріжте зайве тісто по краях у всіх коржів. Залишки тесту залиште.

Для крему розітріть 2 ст. Ложки борошна з крохмалем, цукром і жовтками. У каструльці доведіть молоко до кипіння.

Жовткова масу перелийте в сотейник. Тонким струменем влийте в неї підігріте молоко. При цьому тримайте все на невеликому вогні і постійно заважайте.

Доведіть крем до потрібної густоти. Потім вимкніть вогонь і остудіть. В кінці додайте 100 грам масла. Перемішайте.

Всі коржі змастіть кремом, покладіть їх один на інший.

Посипте торт крихтою, яку потрібно зробити із залишків тіста. Прикрасьте його за бажанням. Приємного чаювання!