Торт «Метелиця»
(покроковий рецепт з фото)
Напередодні новорічних свят хочу запропонувати рецепт гарного і смачного торта. Рецепт настільки простий, що з ним впорається будь-яка господиня.
Торт виходить дуже ніжним, м'яким, в міру солодким. Гарний і смачний він буде до речі до будь-якого святкового столу. Хочу відзначити деякі деталі приготування. Горіхи беріть будь-які, цукор кладіть до смаку і прикрашайте як вам подобається. Хай щастить!
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукор - 150 грам
- Куряче яйце - 4 штуки
- Борошно пшеничне - 150 грам
- Сода - 1 Чайна ложка (без гірки)
- Крем 25-30% жирності - 500 грам
- Цукрова пудра - 70 грам
- Ванільний цукор - 5 грам
- Горіхи волоські - 50 грам
- Мастика біла - 100 грам
- Шоколад - 20 грам
Збийте міксером цукор з маслом. Відокремте жовтки від білків і додайте в миску.
Білки збийте в пишну, стійку піну і викладіть в тісто. Перемішайте з іншими інгредієнтами.
Приготоване тісто викладіть у форму, змащену маслом або застеліть Пекарській папір на дно форми.
Поки корж для торта остигає, приготуйте крем. Жирну сметану змішайте з цукровою пудрою і ванільним цукром. Я не люблю дуже солодкі торти, мені вистачило 3-4 столових ложки цукрової пудри. Ви орієнтуйтеся на свій смак.
Підійшла черга прикрасити торт. Тут догм немає і кожен це робить по смаку і наявності продуктів. Пропоную свій варіант прикраси торта. З трьох білків яєць, склянки цукру і харчового барвника приготувала безе.
Безе виклала на верх торта, а сніжинки з боків.
Дайте торту просочитися 3-4 години і можна подавати до чаю.