Торт «Марленка»
(покроковий рецепт з фото)
Торт "марленка" готується на основі медових коржів, але є один нюанс. Якщо в звичайному Медовик замішують густе тісто і коржі розгортають, то тут все по-іншому.
Вважається, що автор цього торта якийсь Геворг Аветисян - господар кафе, який готував торт за старовинним вірменському рецептом. І назвав він його в честь своєї дочки. Так це чи ні вже не важливо. Головне, що торт дійсно дуже смачний, ніжний і м'який. Буквально тане в роті. При цьому досить недорогий, що теж добре. Рецепт простий, хоча повозитися доведеться, як з будь-яким тортом. Але ви не пошкодуєте.
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукор - 200 грам(150 грам в тісто, 50 грам в крем)
- Куряче яйце - 5 штук(3 штуки в тісто, 2 штуки в крем)
- Сода - 1 Чайна ложка
- Мед - 3 Ст. Ложки
- Борошно - 250 грам
- Молоко - 500 мілілітрів
- Варене згущене молоко - 200 грам
- Кориця мелена - 0, 5 чайних ложки

Для приготування торта "марленка" візьміть наступні продукти: мед, яйця, борошно, вершкове масло, соду, молоко, цукор, варене згущене молоко.

Приготуйте тісто для коржів. У миску викладіть вершкове масло і цукор.

Додайте мед.

Постійно помішуючи, розтопіть мед, цукор і масло на водяній бані.

Соду погасите лимонним соком або оцтом. Додайте в тісто.

Додайте яйця і добре збийте.

Всипте мелену корицю.

Поступово додайте борошно.

Замісити тісто по консистенції, як сметана. Воно не повинно бути дуже рідким, але і не дуже густим.

Розділіть тісто на п'ять частин. У мене вийшло по три столових ложки з гіркою. Викладіть порцію тесту в сковороду або форму для випікання, застелену пекарської папером і розподіліть рівним шаром.

Випікайте в духовці при температурі 175-180 градусів 10 хвилин. Стільки потрібно на перший корж. Решта коржі будуть випікатися швидше. Хоча все залежить від вашої духовки.

Готові коржі обріжте.

Зваріть крем. Для цього молоко налийте в каструлю з товстим дном. Поставте на плиту. Окремо в мисочці змішайте два жовтки, 50 грам цукру і три столові ложки борошна. Додайте кілька столових ложок холодного молока і перемішайте. Грудочок не повинно бути. Коли молоко почне закипати, влийте в нього приготовану суміш. Постійно помішуючи, Довести крем zagusteniâ. Після прохолоди.

Додайте в заварний крем варене згущене молоко.

Збийте крем міксером - готово. Поставте його в холод.

Змастіть коржі кремом.

З обрізків коржів зробіть крихту і посипте нею торт.

Прикрасьте торт на свій смак. Я полила розтопленим шоколадом.

Приємного чаювання!