Торт «Марленка»

Торт «Марленка»
Кількість порцій: 10-12 Час приготування: 2 г. 0 хв.
Торт "; Марленка" готується на основі медових коржів, але є один нюанс. Якщо в звичайному Медовик замішують густе тісто і коржі розгортають, то тут все по-іншому.

опис приготування:

вважається, що автор цього торта якийсь Геворг Аветисян — господар кафе, який готував торт за старовинним вірменському рецептом. І назвав він його в честь своєї дочки. Так це чи ні вже не важливо. головне, що торт дійсно дуже смачний, ніжний і м'який. Буквально тане в роті. При цьому досить недорогий, що теж добре. рецепт простий, хоча повозитися доведеться, як з будь-яким тортом. Але ви не пошкодуєте.

  • Вершкове масло— 100 грам
  • цукор— 200 грам(150 грам в тісто, 50 грам в крем)
  • Куряче яйце— 5 штук(3 штуки в тісто, 2 штуки в крем)
  • сода— 1 Чайна ложка
  • мед— 3 Ст. ложки
  • борошно— 250 грам
  • молоко— 500 мілілітрів
  • Варене згущене молоко— 200 грам
  • кориця мелена— 0,5 чайних ложки
Торт Для приготування торта "; Марленка" візьміть наступні продукти: мед, яйця, борошно, вершкове масло, соду, молоко, цукор, варене згущене молоко.

Торт Приготуйте тісто для коржів. У миску викладіть вершкове масло і цукор.

Торт додайте мед.

Торт постійно помішуючи, розтопіть мед, цукор і масло на водяній бані.

Торт Соду погасите лимонним соком або оцтом. Додайте в тісто.

Торт Додайте яйця і добре збийте.

Торт Всипте мелену корицю.

Торт Поступово додайте борошно.

Торт Замісити тісто по консистенції, як сметана. Воно не повинно бути дуже рідким, але і не дуже густим.

Торт Розділіть тісто на п'ять частин. У мене вийшло по три столових ложки з гіркою. Викладіть порцію тесту в сковороду або форму для випікання, застелену пекарської папером і розподіліть рівним шаром.

Торт Випікайте в духовці при температурі 175-180 градусів 10 хвилин. Стільки потрібно на перший корж. Решта коржі будуть випікатися швидше. Хоча все залежить від вашої духовки.

Торт Готові коржі обріжте.

Торт зваріть крем. Для цього молоко налийте в каструлю з товстим дном. Поставте на плиту. Окремо в мисочці змішайте два жовтки, 50 грам цукру і три столові ложки борошна. Додайте кілька столових ложок холодного молока і перемішайте. Грудочок не повинно бути. Коли молоко почне закипати, влийте в нього приготовану суміш. постійно помішуючи, Довести крем zagusteniâ. після прохолоди.

Торт Додайте в заварний крем варене згущене молоко.

Торт Збийте крем міксером — готово. Поставте його в холод.

Торт Змастіть коржі кремом.

Торт З обрізків коржів зробіть крихту і посипте нею торт.

Торт Прикрасьте торт на свій смак. Я полила розтопленим шоколадом.

Торт Приємного чаювання!

Схожі рецепти

Пиріг з сирного тесту з яблуками

Пиріг з сирного тесту з яблуками

Хочете по-справжньому здивувати своїх близьких випічкою? Тоді вам точно підійде мій рецепт. оригінальний, гарний, ніжний і неймовірно смачний! Він гідний королівського столу, але готувати його нескладно. опис приготування: Я точно знаю, що якщо в тісто додати сир, то текстура вийде неймовірно ...

читати далі
Мус зі смородини

Мус зі смородини

Якщо хочете приготувати смачний і оригінальний десерт, раджу звернути увагу на цей рецепт мусу зі смородини. упевнений, вам дуже сподобається! опис приготування: Ягоди для мусу з смородини подрібніть в пюре за допомогою блендера, потім залийте водою і проваріть 15 хвилин. штам відкриває, додай...

читати далі
Італійське тістечко «Каноллі»

Італійське тістечко «Каноллі»

Вам надається унікальна можливість відчути себе учасником карнавалу і сутолочной сицилійської життя завдяки тістечку «Каноллі». Приготувати його досить просто. рекомендую! опис приготування: Завдяки італійським тістечком «Каноллі» ви поринете в атмосферу Сицилії, відчуєте себе на середземномор...

читати далі
Кіш з томатами та моцарелою

Кіш з томатами та моцарелою

пироги — одвічна тема домогосподарок. Далеко не всі народжуються пекарями. Але є рецепти тесту, з якими впорається навіть новачок. Ось як приготувати киш з томатами та моцарелою. опис приготування: готувати пироги — звичайна справа. якщо, звичайно, набита рука. Якщо ні — читайте мій рецепт при...

читати далі
Варення з калини

Варення з калини

ягоди калини — незвичайні на смак і рідкісні для вживання, проте це не означає, що варення з калини не варять. Ще як варять! І воно неймовірно смачне і корисне. Чи не готували його? А Ви спробуйте! опис приготування: беремо калину. Для приготування варення необхідно ягоду гарненько перебрати і...

читати далі