Торт Маннік
(покроковий рецепт з фото)
Спробуйте приготувати смачний і апетитний торт до чаю на манки. Це дуже просто, зате домочадці будуть в захваті! показую, як приготувати торт Маннік за класичним рецептом! Вам сподобається!
Щоб маннік підійшов і був пишним, раджу готувати його саме на кефірі з додаванням соди (або розпушувача). Сода вступить в реакцію з кефіром, і тісто буде більш повітряним. Для приготування торта можна і не використовувати борошно, але тоді тісто, як на мене, буде рідкуватим. До речі, ви можете зробити кілька тонких коржів без начинки на цьому тесті і зробити великий багатошаровий торт з кремом.
- Манька - 1 Склянка
- Борошно - 1 Склянка
- Цукор - 1 Склянка
- Яйця - 2-3 штук
- Сода або розпушувач - 1 Чайна ложка
- Кефір - 1 Склянка
- Ванілін - За смаком
- Яблука - 2-3 штук
- Шоколадна крихта - За смаком
- Вершкове масло - 1 Чайна ложка
Підготуйте інгредієнти.
Змішайте в мисці кефір, манку, яйця, цукор і залиште на годину, щоб манка набухла.
Потім в суміш додайте борошно, розпушувач (або соду не погашені), а також ванілін і начинку. В якості начинки: яблука, порізані дрібно, і шоколадна крихта.
Все перемішайте.
Тісто викладіть у форму, змащену злегка маслом вершковим, і відправте на півгодини в розігріту до 180-200 З духовку. Випікайте до готовності, яку перевіряйте зубочисткою.
Готовий торт маннік можете подавати теплим або вже остиглим, посипавши цукровою пудрою або подавши з варенням. Приємного чаювання!