Рецепт Торт Маннік фото

Торт Маннік
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Молочні продукти , Яйця , Крупи , Кефір , Манька
Страви без випічки
На полуденок , Для дітей , На сніданок
Випічка , Пироги , Манник
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 20 хв.

Спробуйте приготувати смачний і апетитний торт до чаю на манки. Це дуже просто, зате домочадці будуть в захваті! показую, як приготувати торт Маннік за класичним рецептом! Вам сподобається!

Опис приготування:

Щоб маннік підійшов і був пишним, раджу готувати його саме на кефірі з додаванням соди (або розпушувача). Сода вступить в реакцію з кефіром, і тісто буде більш повітряним. Для приготування торта можна і не використовувати борошно, але тоді тісто, як на мене, буде рідкуватим. До речі, ви можете зробити кілька тонких коржів без начинки на цьому тесті і зробити великий багатошаровий торт з кремом.

  • Манька - 1 Склянка
  • Борошно - 1 Склянка
  • Цукор - 1 Склянка
  • Яйця - 2-3 штук
  • Сода або розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Кефір - 1 Склянка
  • Ванілін - За смаком
  • Яблука - 2-3 штук
  • Шоколадна крихта - За смаком
  • Вершкове масло - 1 Чайна ложка
торт Маннік - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
торт Маннік - фото крок 2
Змішайте в мисці кефір, манку, яйця, цукор і залиште на годину, щоб манка набухла.
торт Маннік - фото крок 3
Потім в суміш додайте борошно, розпушувач (або соду не погашені), а також ванілін і начинку. В якості начинки: яблука, порізані дрібно, і шоколадна крихта.
торт Маннік - фото крок 4
Все перемішайте.
торт Маннік - фото крок 5
Тісто викладіть у форму, змащену злегка маслом вершковим, і відправте на півгодини в розігріту до 180-200 З духовку. Випікайте до готовності, яку перевіряйте зубочисткою.
торт Маннік - фото крок 6
Готовий торт маннік можете подавати теплим або вже остиглим, посипавши цукровою пудрою або подавши з варенням. Приємного чаювання!

Схожі рецепти