Торт «Листопад»
(покроковий рецепт з фото)
Осінній настрій не завжди асоціюється з нудьгою і зневірою. Якщо хочете в цьому переконатися, пропоную вам рецепт приготування торта "листопад" - дивно яскравого, насиченого і дуже смачного.
Торт "листопад" в домашніх умовах не можна назвати простою випічкою, проте його незвичайний дизайн здатний здивувати близьких і гостей. Таким тортиком можна порадувати осіннього іменинника, як дорослого, так і зовсім маленького.
- Яйця - 22 штук(12 в тісто, 10 білків в безе, 10 жовтків в крем)
- Цукрова пудра - 800 грам(450 грам в тісто, 300 грам в безе, 50 для прикраси)
- Борошно - 210 грам(180 в тісто, 30 в безе)
- Крохмаль - 180 грам
- Пакетик ваніліну - 2 штуки
- Цукор - 400 грам
- Молоко - 400 мілілітрів
- Вершкове масло - 1 кілограм
- Халва - 300 грам
- Лікер або коньяк - 3 Ст. Ложки
- Арахіс - 300 грам
- Харчові барвники - 3-4 штук
1. Рецепт приготування торта "листопад" починається з бісквітних коржів. Зазначена кількість інгредієнтів розраховане на 2 коржа, так що якщо немає можливості одночасно випікати обидва, розділити продукти на 2 частини. Отже, для початку необхідно відокремити білки від жовтків. Жовтки збити з цукровою пудрою, а білки з дрібкою солі. Коли білки стануть міцною піною, акуратно ввести їх в жовтки і відправити на водяну баню. Прогріти трохи, постійно збиваючи. Коли маса стане густіти, прибрати з вогню і остудити. Просіяти борошно з крохмалем і ваніліном і поступово ввести в яйця. Перемішати так, щоб не перебити тісто. Вилити в дві форми і відправити в добре розігріту духовку на 25-30 хвилин. Форму краще брати роз'ємну і з антипригарним покриттям, щоб не змащувати її маслом. Готовий бісквіт ретельно остудити і дістати з форми.
2. Наступним етапом приготування буде безе. Для цього необхідно збити 10 білків з дрібкою солі, повільно вводячи цукрову пудру і близько 30 грам просіяного борошна. Готову масу викласти у форму (найкраще використовувати ту, в якій випікалися коржі), попередньо змащену трохи маслом, і розрівняти. Найкраще випікати безе при низькій температурі - близько 100 градусів першу годину і 50 градусів ще 1.5-2 годину. Якщо мінімальна температура духовки більше, тоді час приготування зменшиться.
3. Для приготування крему необхідно з'єднати 10 жовтків з цукром і збити. Молоко нагріти і ввести поступово, щоб яйця не згорнулися. Прогріти на водяній бані до загустіння і остудити. Розм'якшене масло розтерти і з'єднати з яєчною сумішшю. Халву протерти через сито і додати в крем. Все ретельно перемішати.
4. Для просочення бісквіта можна приготувати сироп. З'єднати 11 столових ложок цукру з 15 столовими ложками води і поставити на вогонь. Проварити небагато до повного розчинення цукру і додати 3-4 ложки коньяку. Сіром остудити і просочити їм обидва коржа. При бажанні корж можна розрізати на 2.
5. Саме час збирати торт "листопад" в домашніх умовах. Просочений сиропом корж змастити кремом, а зверху викласти корж безе. Знову змастити кремом і викласти другий корж. Обмазати кремом з усіх боків, боки присипаючи подрібненим або цілим арахісом.
6. Що залишився крем розділити на кілька частин і з'єднати з харчовими барвниками. Нанести на верх торта.
7. Щоб прикрасити тортик можна використовувати листя, попередньо вимиті і підсушені. Їх необхідно розкласти по всьому торту і рясно присипати цукровою пудрою.
8. Акуратно прибрати листочки (можна використовувати пінцет) і залишити торт на 2-3 годину, щоб він добре просочився.