Рецепт Торт «Квітка в горщику» фото

Торт «Квітка в горщику»
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Тісто
Страви без випічки
На святковий стіл , 8 березня
Випічка , Торти , Бісквітний торт
Кількість порцій: 1
Час приготування: 8 г. 0 хв.

Квіти - невід'ємний атрибут свята. Хочете піднести не просто букет, а в досить оригінальному виконанні? Тоді пропоную вам рецепт приготування торта"Квітка в горщику" .

Опис приготування:

Торт"Квітка в горщику" в домашніх умовах - це дуже красиво, а головне - смачно. При бажанні, зберігаючи зовнішнє оформлення, можна змінити начинку і приготувати будь-який інший торт за смаком.

  • Цукор - 200-250 грам
  • Крем - 200 грам
  • Борошно - 400-450 грам
  • Какао - 6 Ст. Ложок(4 в корж, 2 в вершках)
  • Згущене молоко - 200 грам(100 в корж, 100 в вершках)
  • Яйце - 2 штуки
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Мастика - 400 грам
  • Харчові барвники - 4-6 штук
торт
1. Починати готувати торт"Квітка в горщику" слід з коржів. Для приготування бісквіта потрібно збити окремо жовтки з половиною цукру і окремо білки. До білків додати цукор, що залишився, згущене молоко, продовжуючи збивати додати сметану. До жовтків всипати маленькими порціями просіяне з какао борошно і акуратно перемішати, щоб тісто вийшло однорідним. Об'єднати обидві маси і перемішати. Розділити на дві частини і випекти два високих бісквіта. Для початку їх потрібно як слід остудити, а потім розрізати на 2 коржа.
торт
2. Поки печуться коржі можна приготувати нескладний крем. Розм'якшене вершкове масло збити з какао, а потім додати згущене молоко. При бажанні какао можна замінити розтопленим шоколадом. Крем збити міксером до однорідності.
торт
3. Коли коржі повністю охололи можна збирати тортик. Кожен корж рясно змастити кремом і при бажанні просочити сиропом. Залишками крему промазати боки тортика (якщо є обрізки від коржа, збити їх разом з кремом) і прибрати його в холодильник на пару годин.
торт
4. Формувати горщик можна з мастики або цукрової помадки. Щоб надати їй більш натуральний колір, найкраще з'єднати кілька кольорів харчового барвника - коричневий, червоний, жовтий, помаранчевий.
торт
5. З готової мастики розкачати тонкий пласт (не більше 5 міліметрів) і обгорнути тортик, розгладжуючи поверхню.
торт
6. Частина мастики необхідно пофарбувати в інші кольори і сформувати квіточки. Для початку вирізати невеликі кружальця.
торт
7. Потім скласти їх в невеликі ємність, приклеюючи один до одного (водичкою). Залишити їх в такому вигляді мінімум на 4-5 годин, щоб він взяли потрібну форму.
торт
8. Також потрібно вирізати листочки і зробити на них невеликі виїмки за допомогою скла або ножа.
торт
9. Зверху торт"Квітка в горщику" в домашніх уязика можна також покрити кремом.
торт
10. Щоб горщик виглядав більш натурально, із залишків мастики можна вирізати невелику планочку і приклеїти зверху в якості бортика. Землею в горщику може бути тертий шоколад або подрібнене шоколадне печиво.
торт
11. У такому вигляді його краще залишити на 4-5 годин для застигання. Рецепт торта"Квітка в горщику" з фото практично завершено. Залишилося"посадити" квіточки і його можна подавати до столу.

Схожі рецепти