Рецепт Торт «кросівки» з крекером фото

Торт «кросівки» з крекером
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Тісто , Какао , Горіхи
Страви без випічки
На святковий стіл
Випічка , Торти
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Хочу запропонувати вам спекти на десерт приголомшливий тортик на шоколадних коржах з арахісом, крихтою печива і ніжним вершковим кремом за мотивами відомого батончика. Це чудовий варіант для всієї родини.

Опис приготування:

Уявляю на ваш суд цікаву і нескладну ідею, як приготувати торт"Снікерс" з крекером. Він виходить дивно смачним і красивим, так що сміливо можете спекти його на святковий стіл. Це прекрасний приклад оригінальної і досить простий домашньої випічки, так що рекомендую рецепт на замітку.

  • Цукор - 150 грам
  • Борошно - 1.5 склянки
  • Кефір - 100 мілілітрів
  • Какао - 4 Ст. Ложки
  • Розпушувач - 1 Ст. Ложка
  • Яйце - 4 штуки
  • Вершкове масло - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Вершки - 150 мілілітрів
  • Згущене молоко - 100 грам
  • Варене згущене молоко - 100-150 грам
  • Солоний крекер - 100 грам
  • Арахіс - 100-150 грам
  • Шоколад - 100 грам(+ пару ложок вершків)
торт
1. Зазначена кількість інгредієнтів розраховане на два коржі. Можна спекти 1 корж і розрізати його навпіл, наприклад. Для початку відокремте білки від жовтків (по 2 яйця на кожен корж).
торт
2. Збийте білки з цукром до м'яких піків, потім акуратно введіть по одному жовтки, продовжуючи збивати.
торт
3. Паралельно з'єднайте кефір з какао і перемішайте.
торт
4. Додайте какао, а слідом просіяне з сіллю і розпушувачем борошно. Все ретельно перемішайте.
торт
5. Жароміцних форму змастіть вершковим маслом і присипте борошном. Викладіть тісто і відправте випікатися в розігріту до 180 градусів духовку до готовності (близько 35-40 хвилин).
торт
6. Поки випікаються коржі, можна перейти до другого етапу. Горішки підсушіть трохи на сухій сковороді і остудіть.
торт
7. Крекер подрібніть трохи, але не в крихту.
торт
8. З'єднайте горішки, шматочки крекеру і варене згущене молоко. Все ретельно перемішайте.
торт
9. Викладіть на тарілку корж і при бажанні просочіть його солодким сиропом, кави або алкоголем, наприклад. Рівним шаром розподіліть горіхову масу.
торт
10. Згущене молоко збийте з вершками, щоб вийшов повітряний крем.
торт
11. Крем викладіть наступним шаром, залишивши трохи для змазування бортів. Накрийте другим коржем.
торт
12. І залишками крему промажьте краю. Приготуйте глазур, розтопивши шоколад і вершки.
торт
13. Покрийте глазур'ю тортик. За бажанням можна додатково прикрасити. Залиште на кілька годин (найкраще на ніч), щоб він добре просочився.
Приємного чаювання!

Схожі рецепти