Торт «кросівки» з крекером
(покроковий рецепт з фото)
Хочу запропонувати вам спекти на десерт приголомшливий тортик на шоколадних коржах з арахісом, крихтою печива і ніжним вершковим кремом за мотивами відомого батончика. Це чудовий варіант для всієї родини.
Уявляю на ваш суд цікаву і нескладну ідею, як приготувати торт "снікерс" з крекером. Він виходить дивно смачним і красивим, так що сміливо можете спекти його на святковий стіл. Це прекрасний приклад оригінальної і досить простий домашньої випічки, так що рекомендую рецепт на замітку.
- Цукор - 150 грам
- Борошно - 1.5 склянки
- Кефір - 100 мілілітрів
- Какао - 4 Ст. Ложки
- Розпушувач - 1 Ст. Ложка
- Яйце - 4 штуки
- Вершкове масло - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Вершки - 150 мілілітрів
- Згущене молоко - 100 грам
- Варене згущене молоко - 100-150 грам
- Солоний крекер - 100 грам
- Арахіс - 100-150 грам
- Шоколад - 100 грам(+ пару ложок вершків)
1. Зазначена кількість інгредієнтів розраховане на два коржі. Можна спекти 1 корж і розрізати його навпіл, наприклад. Для початку відокремте білки від жовтків (по 2 яйця на кожен корж).
2. Збийте білки з цукром до м'яких піків, потім акуратно введіть по одному жовтки, продовжуючи збивати.
3. Паралельно з'єднайте кефір з какао і перемішайте.
4. Додайте какао, а слідом просіяне з сіллю і розпушувачем борошно. Все ретельно перемішайте.
5. Жароміцних форму змастіть вершковим маслом і присипте борошном. Викладіть тісто і відправте випікатися в розігріту до 180 градусів духовку до готовності (близько 35-40 хвилин).
6. Поки випікаються коржі, можна перейти до другого етапу. Горішки підсушіть трохи на сухій сковороді і остудіть.
7. Крекер подрібніть трохи, але не в крихту.
8. З'єднайте горішки, шматочки крекеру і варене згущене молоко. Все ретельно перемішайте.
9. Викладіть на тарілку корж і при бажанні просочіть його солодким сиропом, кави або алкоголем, наприклад. Рівним шаром розподіліть горіхову масу.
10. Згущене молоко збийте з вершками, щоб вийшов повітряний крем.
11. Крем викладіть наступним шаром, залишивши трохи для змазування бортів. Накрийте другим коржем.
12. І залишками крему промажьте краю. Приготуйте глазур, розтопивши шоколад і вершки.
13. Покрийте глазур'ю тортик. За бажанням можна додатково прикрасити. Залиште на кілька годин (найкраще на ніч), щоб він добре просочився.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!