Торт «Колізей Рима»
(покроковий рецепт з фото)
Торт завжди асоціюється у нас зі святковим столом. Він стає головним блюдом, яке чекають усі гості. Особливо улюблені шоколадні шедеври на смачне бісквітному коржі.
Хочу розповісти вам, як приготувати торт "колізей Рима" . Як можна здогадатися з назви, він буде виконаний у вигляді колізею. Це справжня окраса столу. За смаком він на все 100% шоколадний з вершковим кремом. Таке поєднання смаків відразу підкорює. Це класичний приклад смачного десерту для будь-якого важливого свята.
- Яйце - 6 штук
- Цукор - 410 грам
- Рослинна олія - 60 мілілітрів
- Кип'ячена вода - 3 Ст. Ложки
- Борошно - 150 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Какао - 30 грам
- Розчинна кава - 1 Ст. Ложка
- Вершки 35% - 500 мілілітрів
- Молоко 3, 5% - 500 мілілітрів
- Желатин - 15 грам
- Білий шоколад - 150 грам
- Цедра лимону - 1 Чайна ложка
- Ваніль - 1 грам
- Чорний шоколад - 250 грам
- Молочний шоколад - 50 грам
- Вершкове масло - 40 грам
Змішайте розпушувач, борошно, ваніль і какао. Просійте їх.
Збийте міксером яйця до появи міцної пишної піни. Потім всипте 180 грам цукру. Продовжуйте збивати хвилин 10. Влийте 2 ст. Ложки окропу і рослинне масло.
Розведіть кави в одній ст. Ложці окропу. Введіть поетапно в яєчну суміш борошняну. Заважайте лопаткою, як би складаючи. Влийте розведений кава і перемішайте.
Розігрійте духовку до 180 градусів. Залийте тісто у форму для випічки. Ідеально підійде 26-тісантіметровий. Пару раз злегка вдарте формою об стіл і перейдіть, тоді вийде зайве повітря і тісто не вздуется. Запікайте 30-40 хвилин.
Після випічки остудіть бісквіт у формі. Потім дістаньте його і залиште на 24 годину. Через цей час розріжте його на 3 частини вздовж.
Готовим панна котту. Замочіть желатин в холодній воді. Молоко, вершки, 120 грам цукру і цедру лимона доведіть до кипіння, постійно помішуючи. Додайте желатинову масу, шматочки білого шоколаду. Зачекайте, поки все розчиниться, а потім приберіть на крижану баню до загустіння.
Помістіть одну частину бісквіта в форму з високими бортиками. Натріть половину молочного шоколаду. Викладіть одну другу частину крему на бісквіт і посипте шоколадом.
Покладіть другий корж. Повторіть процедуру і закрийте третім коржем.
Розтопіть на водяній бані 125 грам чорного шоколаду з вершковим маслом. Покрийте масою верхній шар торта. Приберіть в холодильник на 6 годин.
Через цей час дістаньте торт з форми підрізанням боків. Приберіть в холодильник ще ненадовго. Розтопіть 125 грам чорного шоколаду. Пекарським тюбиком на пергаментному папері намалюйте "колізій" . Довжиною, як обсяг вашого торта, а висотою +2 см. Дайте охолонути малюнку, а потім потім щільно притисніть шоколадну заготовку до випічки.
З 110 грам цукру зваріть карамель для прикраси. Дайте торту на застигання приблизно 2 годину, після чого приберіть пергаментний папір. Прикрасьте карамеллю - і можна подавати.