Рецепт Торт «Єгипетський» фото

Торт «Єгипетський»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти, Яйця, Молоко
Страви без випічки
На святковий стіл
Випічка, Торти

Рецепт приготування торта "єгипетський", можливо, трохи більше відніме часу, так як готувати будемо два види крему. Але ж що може бути приємніше готування солодощів? Торт вийде найніжнішим!

Не знаю точно, чому цей торт називається саме "єгипетським", але ви вже повірте, смачніше торта у мене не виходило ніколи! дуже ніжний, м'який, я думаю, вам рецепт приготування торта "єгипетський" сподобається, тому з радістю ділюся. Отже, дивимося, як же зробити торт "єгипетський".

  • Яйця - 10 штук(10 яєчних жовтків для крему, 2 яєчні білки для тесту.)
  • Тростинний цукор - 14 Ст. Ложок(2 ст.Л. - в тісто, 2 ст.Л. - в вершковий крем, інше - в заварний крем)
  • Борошно - 7 Ст. Ложок(6 v л - в заварний крем, 1 ложка - в тісто)
  • Горіхи волоські - 200 грам (половина - в тісто, половина - в вершковий крем)
  • Молоко - 350 мілілітрів
  • Вершкове масло - 170 грам
  • Вершки - 400 грам
  • Цукрова пудра - 200 грам
торт
1. Білки збиваємо в піну і, не припиняючи збивання, додамо цукор, збиваємо до жорстких піків.
торт
2. Поступово додавати борошно, горіхи, обережно при цьому перемішуючи тісто. Формуємо корж і при 170 градусах випікаємо його в духовці 15-20 хвилин.
торт
3. Таких коржей, як перший, треба зробити три. Далі робимо крем. У каструлі з товстим дном змішати яєчні жовтки, цукор, борошно, молоко і варити на повільному вогні постійно помішуючи, поки суміш не загусне, приблизно півгодини.
торт
4. Готовий крем зняти з вогню, накрити харчовою плівкою і залишити остигати.
торт
5. 200 грам цукру перетворюємо на плиті в карамель, тримаємо, поки вона не стане коричневою, а весь цукор не розчиниться. Потім швидко виливаємо на пергаментний папір.
торт
6. Робимо вершковий крем. Вершки пожирнее збиваємо в густу піну. Додамо 2 ложки цукру і збиваємо до повного його розчинення. Далі додамо горіхи і перемішаємо. Перед нанесення крему на корж треба додати подрібнену карамель і знову перемішати.
торт
7. Робимо наш тортик. На корж нанести спочатку заварний крем, зверху збиті вершки з горіхами і карамеллю, накрити наступним коржем і повторити процедуру. Промащуємо також з боків і зверху. Прикрашаємо рубаним горіхом. Готово!

Схожі рецепти