Торт «Єгипетський»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-7
Час приготування: 1 г. 18 хв.
Рецепт приготування торта "єгипетський", можливо, трохи більше відніме часу, так як готувати будемо два види крему. Але ж що може бути приємніше готування солодощів? Торт вийде найніжнішим!
Опис приготування:
Не знаю точно, чому цей торт називається саме"Єгипетським" , але ви вже повірте, смачніше торта у мене не виходило ніколи! дуже ніжний, м'який, я думаю, вам рецепт приготування торта "єгипетський" сподобається, тому з радістю ділюся. Отже, дивимося, як же зробити торт "єгипетський".
- Яйця - 10 штук(10 яєчних жовтків для крему, 2 яєчні білки для тесту.)
- Тростинний цукор - 14 Ст. Ложок(2 ст.Л. - в тісто, 2 ст.Л. - в вершковий крем, інше - в заварний крем)
- Борошно - 7 Ст. Ложок(6 v л - в заварний крем, 1 ложка - в тісто)
- Горіхи волоські - 200 грам (половина - в тісто, половина - в вершковий крем)
- Молоко - 350 мілілітрів
- Вершкове масло - 170 грам
- Вершки - 400 грам
- Цукрова пудра - 200 грам
1. Білки збиваємо в піну і, не припиняючи збивання, додамо цукор, збиваємо до жорстких піків.
2. Поступово додавати борошно, горіхи, обережно при цьому перемішуючи тісто. Формуємо корж і при 170 градусах випікаємо його в духовці 15-20 хвилин.
3. Таких коржей, як перший, треба зробити три. Далі робимо крем. У каструлі з товстим дном змішати яєчні жовтки, цукор, борошно, молоко і варити на повільному вогні постійно помішуючи, поки суміш не загусне, приблизно півгодини.
4. Готовий крем зняти з вогню, накрити харчовою плівкою і залишити остигати.
5. 200 грам цукру перетворюємо на плиті в карамель, тримаємо, поки вона не стане коричневою, а весь цукор не розчиниться. Потім швидко виливаємо на пергаментний папір.
6. Робимо вершковий крем. Вершки пожирнее збиваємо в густу піну. Додамо 2 ложки цукру і збиваємо до повного його розчинення. Далі додамо горіхи і перемішаємо. Перед нанесення крему на корж треба додати подрібнену карамель і знову перемішати.
7. Робимо наш тортик. На корж нанести спочатку заварний крем, зверху збиті вершки з горіхами і карамеллю, накрити наступним коржем і повторити процедуру. Промащуємо також з боків і зверху. Прикрашаємо рубаним горіхом. Готово!