Торт «довголіття»
(покроковий рецепт з фото)
Sladkoezhkam, які люблять прості варіанти випічки, хочу запропонувати на замітку рецепт торта "довголіття" . Пісочне тісто, сметанний крем і шоколадна глазур - це дуже смачно і просто!
Щоб тортик був не надто нудотним, я рекомендую тільки половину сметани збити з цукровою пудрою. Тоді кислинка крему оттенит солодкість коржа і глазурі. Торт "довголіття" хороший ще тим, що йому не потрібно просочуватися ніч, досить декількох годин.
- Яйце - 2 штуки
- Цукор - 1 Склянка
- Вершкове масло - 250 грам
- Борошно - 3 склянки (приблизно)
- Крем - 400 грам
- Цукрова пудра - За смаком
- Шоколад - 50 грам
- Сода - 1 Чайна ложка
Ось з такими інгредієнтами ми будемо працювати.
Для початку займемося тестом. Яйця вбийте в глибоку миску і збийте з цукром.
Додайте вершкове масло.
Всипте просіяне соду і невеликими порціями додавайте борошно.
Замісити тісто. Воно не повинно бути занадто щільним. Приберіть його в холодильник на 30 хвилин.
Через півгодини отщіпніте шматочок тесту і викладіть рівним шаром у жароміцних форму. Це буде основа торта. Надішліть в розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 15-20, щоб корж пропікся.
З тесту скачайте маленькі кульки.
Готовий корж як слід остудіть.
Хвилин 10-15 запікайте кульки і після теж остудіть.
Для приготування крему сметану з'єднайте з цукровою пудрою.
І збийте до пишності. Я збила 200 грам сметани з пудрою, а другу половину залишила в чистому вигляді.
Тепер можна збирати тортик. Викладіть корж і змастіть його кремом.
Після викладайте кульки, формуючи башточку.
Кожен шар добре промажте кремом.
Розтопіть шоколад на водяній бані або в мікрохвильовій печі, додайте трохи вершкового масла і перемішайте до однорідності. Полийте глазур'ю тортик.
Через 2-3 години можна різати торт "довголіття" і подавати до столу. Приємного чаювання!