Торт «диявольське тістечко»
(покроковий рецепт з фото)
Цей торт - справжній шоколад в шоколаді. Таким десертом не хочеться ділитися. Він настільки смачний, що після кожного шматочка облизує пальці. Розповім, як приготувати торт «Диявольське тістечко».
Такому торту навіть не потрібні особливі прикраси, його смак говорить сам за себе. Він дуже смачний, солодкий, ситний і поживний. Мені шалено сподобався цей десерт, тому готувати його буду регулярно.
1. Какао заливаю окропом (200 мілілітрів) і розмішую, духовку розігріваю до 180 градусів.
2. Вершкове масло заздалегідь дістаю з холодильника, 180 грамів кладу в миску, додаю 200 грамів цукру, 2 яйця, ваніль. Вливаю лікер і кладу 2 столові ложки борошна, ретельно перемішую.
3. В окремій мисці змішую борошно, що залишилося, розпушувач, сіль і соду. Додаю сухі інгредієнти в яєчно-масляну суміш, вливаю кефір і какао, розведений у воді, перемішую і отримую густу шоколадну масу.
4. Форму для випічки застеляють пергаментом, змащую його шматочком вершкового масла. Виливаю тісто, випікаю бісквіт близько 1 годину.
5. Тим часом розламують і кладу в миску шоколад, розтоплюю його в мікрохвильовій печі.
6. У чашу міксера кладу вершкове масло, збиваю його міксером.
7. Жовтки кладу в окрему миску (суху) і збиваю міксером.
8. У сотейник кладу цукровий пісок, вливаю 100 мілілітрів води і відправляю все на слабкий вогонь, варю цукровий сироп.
9. Цукровий сироп трохи остуджують і вливаю до жовтків, додаю збите масло і розтоплений шоколад, перемішую.
10. Готовий шоколадний корж дістаю з духовки і остуджують, потім розрізаю на 2 частини, щедро промазують коржі кремом і з'єдную, потім промазують верх і боки.
11. Відправляю торт на ніч у холодильник, а потім вже подаю його до столу. Смачного!
- Борошно - 300 грам
- Цукор - 350 грам(200 грам для тіста, 150 грам для крему)
- Вершкове масло - 540 грам(190 грам для тіста, 350 грам для крему)
- Какао - 120 грам
- Яйце - 2 штуки
- Лікер - 2 чайних ложки
- Кефір - 250 мілілітрів
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Ваніль - 1 Чайна ложка
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Чорний шоколад - 250 грам
- Жовтки - 6 штук
1. Какао заливаю окропом (200 мілілітрів) і розмішую, духовку розігріваю до 180 градусів.
2. Вершкове масло заздалегідь дістаю з холодильника, 180 грамів кладу в миску, додаю 200 грамів цукру, 2 яйця, ваніль. Вливаю лікер і кладу 2 столові ложки борошна, ретельно перемішую.
3. В окремій мисці змішую борошно, що залишилося, розпушувач, сіль і соду. Додаю сухі інгредієнти в яєчно-масляну суміш, вливаю кефір і какао, розведений у воді, перемішую і отримую густу шоколадну масу.
4. Форму для випічки застеляють пергаментом, змащую його шматочком вершкового масла. Виливаю тісто, випікаю бісквіт близько 1 годину.
5. Тим часом розламують і кладу в миску шоколад, розтоплюю його в мікрохвильовій печі.
6. У чашу міксера кладу вершкове масло, збиваю його міксером.
7. Жовтки кладу в окрему миску (суху) і збиваю міксером.
8. У сотейник кладу цукровий пісок, вливаю 100 мілілітрів води і відправляю все на слабкий вогонь, варю цукровий сироп.
9. Цукровий сироп трохи остуджують і вливаю до жовтків, додаю збите масло і розтоплений шоколад, перемішую.
10. Готовий шоколадний корж дістаю з духовки і остуджують, потім розрізаю на 2 частини, щедро промазують коржі кремом і з'єдную, потім промазують верх і боки.
11. Відправляю торт на ніч у холодильник, а потім вже подаю його до столу. Смачного!