Рецепт Торт «диявольське тістечко» фото

Торт «диявольське тістечко»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Какао , Шоколад , Бісквітне тісто
Страви без випічки
На святковий стіл
Випічка , Торти , Бісквітний торт
Кількість порцій: 8
Час приготування: 11 г. 0 хв.

Цей торт - справжній шоколад в шоколаді. Таким десертом не хочеться ділитися. Він настільки смачний, що після кожного шматочка облизує пальці. Розповім, як приготувати торт «Диявольське тістечко».

Опис приготування:

Такому торту навіть не потрібні особливі прикраси, його смак говорить сам за себе. Він дуже смачний, солодкий, ситний і поживний. Мені шалено сподобався цей десерт, тому готувати його буду регулярно.

1. Какао заливаю окропом (200 мілілітрів) і розмішую, духовку розігріваю до 180 градусів.

2. Вершкове масло заздалегідь дістаю з холодильника, 180 грамів кладу в миску, додаю 200 грамів цукру, 2 яйця, ваніль. Вливаю лікер і кладу 2 столові ложки борошна, ретельно перемішую.

3. В окремій мисці змішую борошно, що залишилося, розпушувач, сіль і соду. Додаю сухі інгредієнти в яєчно-масляну суміш, вливаю кефір і какао, розведений у воді, перемішую і отримую густу шоколадну масу.

4. Форму для випічки застеляють пергаментом, змащую його шматочком вершкового масла. Виливаю тісто, випікаю бісквіт близько 1 годину.

5. Тим часом розламують і кладу в миску шоколад, розтоплюю його в мікрохвильовій печі.

6. У чашу міксера кладу вершкове масло, збиваю його міксером.

7. Жовтки кладу в окрему миску (суху) і збиваю міксером.

8. У сотейник кладу цукровий пісок, вливаю 100 мілілітрів води і відправляю все на слабкий вогонь, варю цукровий сироп.

9. Цукровий сироп трохи остуджують і вливаю до жовтків, додаю збите масло і розтоплений шоколад, перемішую.

10. Готовий шоколадний корж дістаю з духовки і остуджують, потім розрізаю на 2 частини, щедро промазують коржі кремом і з'єдную, потім промазують верх і боки.

11. Відправляю торт на ніч у холодильник, а потім вже подаю його до столу. Смачного!


  • Борошно - 300 грам
  • Цукор - 350 грам(200 грам для тіста, 150 грам для крему)
  • Вершкове масло - 540 грам(190 грам для тіста, 350 грам для крему)
  • Какао - 120 грам
  • Яйце - 2 штуки
  • Лікер - 2 чайних ложки
  • Кефір - 250 мілілітрів
  • Розпушувач - 2 чайних ложки
  • Ваніль - 1 Чайна ложка
  • Сода - 1/2 чайних ложки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Чорний шоколад - 250 грам
  • Жовтки - 6 штук
Такому торту навіть не потрібні особливі прикраси, його смак говорить сам за себе. Він дуже смачний, солодкий, ситний і поживний. Мені шалено сподобався цей десерт, тому готувати його буду регулярно.

1. Какао заливаю окропом (200 мілілітрів) і розмішую, духовку розігріваю до 180 градусів.

2. Вершкове масло заздалегідь дістаю з холодильника, 180 грамів кладу в миску, додаю 200 грамів цукру, 2 яйця, ваніль. Вливаю лікер і кладу 2 столові ложки борошна, ретельно перемішую.

3. В окремій мисці змішую борошно, що залишилося, розпушувач, сіль і соду. Додаю сухі інгредієнти в яєчно-масляну суміш, вливаю кефір і какао, розведений у воді, перемішую і отримую густу шоколадну масу.

4. Форму для випічки застеляють пергаментом, змащую його шматочком вершкового масла. Виливаю тісто, випікаю бісквіт близько 1 годину.

5. Тим часом розламують і кладу в миску шоколад, розтоплюю його в мікрохвильовій печі.

6. У чашу міксера кладу вершкове масло, збиваю його міксером.

7. Жовтки кладу в окрему миску (суху) і збиваю міксером.

8. У сотейник кладу цукровий пісок, вливаю 100 мілілітрів води і відправляю все на слабкий вогонь, варю цукровий сироп.

9. Цукровий сироп трохи остуджують і вливаю до жовтків, додаю збите масло і розтоплений шоколад, перемішую.

10. Готовий шоколадний корж дістаю з духовки і остуджують, потім розрізаю на 2 частини, щедро промазують коржі кремом і з'єдную, потім промазують верх і боки.

11. Відправляю торт на ніч у холодильник, а потім вже подаю його до столу. Смачного!

Схожі рецепти