Торт «диявольське тістечко»
(покроковий рецепт з фото)
Цей торт - справжній шоколад в шоколаді. Таким десертом не хочеться ділитися. Він настільки смачний, що після кожного шматочка облизує пальці. Розповім, як приготувати торт «Диявольське тістечко».
Опис приготування:
Такому торту навіть не потрібні особливі прикраси, його смак говорить сам за себе. Він дуже смачний, солодкий, ситний і поживний. Мені шалено сподобався цей десерт, тому готувати його буду регулярно.
1. Какао заливаю окропом (200 мілілітрів) і розмішую, духовку розігріваю до 180 градусів.
2. Вершкове масло заздалегідь дістаю з холодильника, 180 грамів кладу в миску, додаю 200 грамів цукру, 2 яйця, ваніль. Вливаю лікер і кладу 2 столові ложки борошна, ретельно перемішую.
3. В окремій мисці змішую борошно, що залишилося, розпушувач, сіль і соду. Додаю сухі інгредієнти в яєчно-масляну суміш, вливаю кефір і какао, розведений у воді, перемішую і отримую густу шоколадну масу.
4. Форму для випічки застеляють пергаментом, змащую його шматочком вершкового масла. Виливаю тісто, випікаю бісквіт близько 1 годину.
5. Тим часом розламують і кладу в миску шоколад, розтоплюю його в мікрохвильовій печі.
6. У чашу міксера кладу вершкове масло, збиваю його міксером.
7. Жовтки кладу в окрему миску (суху) і збиваю міксером.
8. У сотейник кладу цукровий пісок, вливаю 100 мілілітрів води і відправляю все на слабкий вогонь, варю цукровий сироп.
9. Цукровий сироп трохи остуджують і вливаю до жовтків, додаю збите масло і розтоплений шоколад, перемішую.
10. Готовий шоколадний корж дістаю з духовки і остуджують, потім розрізаю на 2 частини, щедро промазують коржі кремом і з'єдную, потім промазують верх і боки.
11. Відправляю торт на ніч у холодильник, а потім вже подаю його до столу. Смачного!
- Борошно - 300 грам
- Цукор - 350 грам(200 грам для тіста, 150 грам для крему)
- Вершкове масло - 540 грам(190 грам для тіста, 350 грам для крему)
- Какао - 120 грам
- Яйце - 2 штуки
- Лікер - 2 чайних ложки
- Кефір - 250 мілілітрів
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Ваніль - 1 Чайна ложка
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Чорний шоколад - 250 грам
- Жовтки - 6 штук
1. Какао заливаю окропом (200 мілілітрів) і розмішую, духовку розігріваю до 180 градусів.
2. Вершкове масло заздалегідь дістаю з холодильника, 180 грамів кладу в миску, додаю 200 грамів цукру, 2 яйця, ваніль. Вливаю лікер і кладу 2 столові ложки борошна, ретельно перемішую.
3. В окремій мисці змішую борошно, що залишилося, розпушувач, сіль і соду. Додаю сухі інгредієнти в яєчно-масляну суміш, вливаю кефір і какао, розведений у воді, перемішую і отримую густу шоколадну масу.
4. Форму для випічки застеляють пергаментом, змащую його шматочком вершкового масла. Виливаю тісто, випікаю бісквіт близько 1 годину.
5. Тим часом розламують і кладу в миску шоколад, розтоплюю його в мікрохвильовій печі.
6. У чашу міксера кладу вершкове масло, збиваю його міксером.
7. Жовтки кладу в окрему миску (суху) і збиваю міксером.
8. У сотейник кладу цукровий пісок, вливаю 100 мілілітрів води і відправляю все на слабкий вогонь, варю цукровий сироп.
9. Цукровий сироп трохи остуджують і вливаю до жовтків, додаю збите масло і розтоплений шоколад, перемішую.
10. Готовий шоколадний корж дістаю з духовки і остуджують, потім розрізаю на 2 частини, щедро промазують коржі кремом і з'єдную, потім промазують верх і боки.
11. Відправляю торт на ніч у холодильник, а потім вже подаю його до столу. Смачного!