Торт «апельсиновий рай»
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную цікавий рецепт, як приготувати торт "апельсиновий рай" . Цей десерт відрізняється від інших своїми вишуканою подачею і неповторним смаком. Приготувавши раз, його буде хотітися ще і ще.
Бісквіт є найбільш вдалою основою для торта. Однак приготувати його досить складно. Потрібно чітко слідувати рецептом і дотримуватися вірні пропорції. Тоді все вийде на п'ять з плюсом!
- Яйця - 4 штуки
- Борошно - 0, 5 склянки
- Вершкове масло - 1 Чайна ложка
- Цукор - 100 грам
- Ванілін - 1 щіпка
- Апельсиновий сік - 300 мілілітрів
- Вершкове масло - 300 грам
- Цедра апельсина - 1 Ст. Ложка
- Кукурудзяний крохмаль - 30 грам
- Згущене молоко - 300 грам
- Ягоди - 10 грам
Відокремлюємо білки від жовтків. Білки збиваємо в окремому посуді до появи дуже пишної піни. Потім додаємо цукор і трішки ваніліну. Продовжуємо збивати. Потім втручаємося жовтки і збиваємо одночасно.
Борошно просіваємо в яєчну суміш. Перемішуємо тісто віночком як би знизу-вгору. Робимо це недовго, щоб збереглися бульбашки.
Тісто викладаємо в круглу форму для торта. Випікаємо в духовці при температурі 200 градусів. Слід заздалегідь розігріти духовку, а при випіканні перші півгодини дверцята духовки краще не відкривати.
Тоді бісквіт вдало підніметься. Потім витягуємо готове тісто з формочки. Ось і всі хитрощі в приготуванні бісквіту!
Приступаємо до крему. З'єднуємо крохмаль з апельсиновим соком. Потім додаємо цедру. Ставимо суміш на тихий вогонь, перемішуємо безперервно, чекаємо загустіння.
Отриману масу проціджуємо.
Масло ріжемо на кубики і збиваємо міксером. Додаємо згущене молоко і продовжуємо збивати.
У масляну суміш додаємо апельсинову масу. Збиваємо ще раз. Відправляємо на півгодинки в холодильник.
Бісквіт розрізаємо на 3 коржа. Змащуємо апельсиновим кремом. Промащуємо також боки гарненько, щоб десерт ні сухим. Прикрашаємо наш тортик цедрою, фруктами і ягодами! Смачного!