Рецепт Торт «апельсиновий рай» фото

Торт «апельсиновий рай»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Фрукти , Апельсин
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , Пісні страви
На святковий стіл
Випічка , Торти
Кількість порцій: 9
Час приготування: 5 г. 0 хв.

Пропоную цікавий рецепт, як приготувати торт"Апельсиновий рай" . Цей десерт відрізняється від інших своїми вишуканою подачею і неповторним смаком. Приготувавши раз, його буде хотітися ще і ще.

Опис приготування:

Бісквіт є найбільш вдалою основою для торта. Однак приготувати його досить складно. Потрібно чітко слідувати рецептом і дотримуватися вірні пропорції. Тоді все вийде на п'ять з плюсом!

  • Яйця - 4 штуки
  • Борошно - 0, 5 склянки
  • Вершкове масло - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 100 грам
  • Ванілін - 1 щіпка
  • Апельсиновий сік - 300 мілілітрів
  • Вершкове масло - 300 грам
  • Цедра апельсина - 1 Ст. Ложка
  • Кукурудзяний крохмаль - 30 грам
  • Згущене молоко - 300 грам
  • Ягоди - 10 грам
торт
Відокремлюємо білки від жовтків. Білки збиваємо в окремому посуді до появи дуже пишної піни. Потім додаємо цукор і трішки ваніліну. Продовжуємо збивати. Потім втручаємося жовтки і збиваємо одночасно.
торт
Борошно просіваємо в яєчну суміш. Перемішуємо тісто віночком як би знизу-вгору. Робимо це недовго, щоб збереглися бульбашки.
торт
Тісто викладаємо в круглу форму для торта. Випікаємо в духовці при температурі 200 градусів. Слід заздалегідь розігріти духовку, а при випіканні перші півгодини дверцята духовки краще не відкривати.
торт
Тоді бісквіт вдало підніметься. Потім витягуємо готове тісто з формочки. Ось і всі хитрощі в приготуванні бісквіту!
торт
Приступаємо до крему. З'єднуємо крохмаль з апельсиновим соком. Потім додаємо цедру. Ставимо суміш на тихий вогонь, перемішуємо безперервно, чекаємо загустіння.
торт
Отриману масу проціджуємо.
торт
Масло ріжемо на кубики і збиваємо міксером. Додаємо згущене молоко і продовжуємо збивати.
торт
У масляну суміш додаємо апельсинову масу. Збиваємо ще раз. Відправляємо на півгодинки в холодильник.
торт
Бісквіт розрізаємо на 3 коржа. Змащуємо апельсиновим кремом. Промащуємо також боки гарненько, щоб десерт ні сухим. Прикрашаємо наш тортик цедрою, фруктами і ягодами! Смачного!

Схожі рецепти