Торі Тяхан з куркою
(покроковий рецепт з фото)
Нехай складне і важко виязикати слово не лякає вас. Рецепт, як приготувати торі Тяхан з куркою, насправді простіше, ніж здається. Таке блюдо можна зустріти в будь-якому громадському харчуванні Японії.
Назва страви визначається по його складовим. По-простому це смажений довгозернистий рис з куркою. Існують і інші варіації такого блюда: наприклад, з овочами або морепродуктами. В Японії цю страву готують в ресторанах, кафе, іноді його навіть можна зустріти серед фасфуда, воно одне з найпоширеніших. Виходить смачно, ситно і корисно.
- Мал - 125 грам (довгозернистий )
- Cukini - 100 грам
- Куряче філе - 200 грам
- Перець - 1 штука
- Соняшникова олія - За смаком
- Соєвий соус - 70 мілілітрів
- Яблучний оцет - 15 мілілітрів
- Вода - 50 мілілітрів
- Чорний мелений перець - За смаком
- Цукор - 10 грам
- Кунжут - За смаком

1. Насамперед промиваємо рис, а потім відварюємо його в злегка підсоленій воді до напівготовності, відкидаємо на друшляк, щоб пішла зайва рідина і промиваємо під окропом.

2. Філе миємо й нарізаємо невеликим кубиком, цукіні і перець миємо й також нарізаємо невеликими шматочками. Сковороду ставимо на вогонь, наливаємо в неї соняшникова олія. Обсмажуємо спершу курку, а потім кладемо до неї овочі. Обсмажуємо все близько 10 хвилин на слабкому вогні.

3. Ставимо на вогонь іншу сковороду (краще вок), наливаємо в неї соняшникова олія, на розпечену поверхню перекладаємо рис, смажимо близько 5 хвилин. Додаємо до рису обсмажене м'ясо з овочами, цукор, перчимо до смаку, наливаємо соєвий соус, воду і яблучний оцет.

4. Зменшуємо вогонь до мінімуму, тушкуємо до того моменту, поки рідина не стане густою. Після чого залишаємо трохи остигати, подаємо готову страву з кунжутним насінням. Смачного!