Тонке вівсяне печиво
(покроковий рецепт з фото)
Тонке, хрустке вівсяне печиво робиться дуже просто. Підкажу рецепт, як приготувати тонке вівсяне печиво. У вас не виникне труднощів з його приготуванням. Спробуйте і переконайтеся самі.
Печиво виходить хрустким, більше схожим на крекери. Звичайне вівсяне печиво часто м'яке, пишне, а ось це навпаки, тонке. Можна використовувати пластівці швидкого приготування або звичайні. Печиво подавайте після охолодження, а його залишки можна зберігати при кімнатній температурі кілька днів.
- Вершкове масло - 115 грам
- Коричневий цукор - 220 грам
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Ванільний екстракт - 2 чайних ложки
- Сіль - За смаком
- Яйце - 1 штука
- Вівсянка - 170 грам
1. Висипати коричневий цукор в каструлю, додайте в неї масло і поставте на середній вогонь.
2. Розтопити масло і перемішайте його з цукром до отримання густої коричневої маси.
3. Зніміть каструлю з вогню і додайте борошно, екстракт ванілі і сіль за смаком, все перемішайте і залиште на 10 хвилин.
4. Як тільки суміш в каструлі охолоне і стане трохи теплою, вбийте в каструлю яйце і розмішайте за допомогою вилки, потім всипте вівсянку і знову перемішайте.
5. За допомогою столової ложки викладайте тісто на деко, застелений пергаментним папером.
6. Іншою стороною ложки трохи розмажте тісто по паперу, щоб вийшов тонкий шар.
7. Поставте деко з печивом в заздалегідь розігріту до 180 градусів і випікайте протягом 8 хвилин, поки печиво не стане золотисто-коричневого кольору. Після приготування дістаньте печиво з духовки, остудіть і подавайте до столу.