Тонке тісто на піцу
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 1
Час приготування: 1 г. 30 хв.
Приготувати тонке тісто на піцу, виявляється, дуже легко. Якщо з начинкою зазвичай не виникає питань, то до приготування тіста потрібно підходити з особливою відповідальністю. Пропоную свій рецепт.
Опис приготування:
Дивіться, як приготувати тонке тісто на піцу. При замішуванні не поспішайте відразу додавати багато борошна. В кінці додайте рослинне або оливкове масло і замісити еластичне тісто. Залиште його підніматися в теплому місці мінімум на одну годину, після чого розкачайте і викладіть начинку.
- Вода - 125 мілілітрів
- Дріжджі - 1, 25 чайних ложки
- Борошно - 250 грам
- Сіль - 1 Щепоток
- Рослинна олія - 1 чайних ложок
1. Для приготування тонкого тесту для піци нам знадобиться класичний набір інгредієнтів. Ми будемо робити дріжджове безопарне тісто з додаванням рослинної олії.
2. Розчиняємо в теплій воді дріжджі і даємо їм постояти близько 10 хвилин.
3. Додаємо сіль, борошно і замішуємо тісто.
4. Додаємо рослинне масло і продовжуємо замішувати тісто.
5. Вимішуємо добре тісто і ставимо в тепло, накривши чистим кухонним рушником.
6. Ми залишаємо в теплі мінімум на одну годину, поки тісто не підніметься.
7. Готове тісто виходить дуже еластичним. Коли воно підніметься, ще раз вимішуємо його, додаючи трохи борошна. Тісто розгортаємо тонко і укладаємо будь-яку начинку, після чого випікаємо. Смачного!