Дріжджове тісто на піцу
(покроковий рецепт з фото)
Ідеальну піцу зробити зовсім нескладно. Не варто купувати готове тісто, якщо його можна зробити самостійно. Підкажу один з найпростіших варіантів, як приготувати дріжджове тісто на піцу.
Якщо хочете, щоб тісто швидше підійшло, наполягайте його після замішування в духовці. У ній тепло і немає протягів, тому тісто набагато швидше виросте. Для начинки використовуйте улюблені інгредієнти: овочі, ковбасу, м'яса, сир і, звичайно ж, соус.
- Борошно - 2 склянки
- Дріжджі - 1, 5 чайних ложки (сухі швидкодіючі)
- Вода гаряча - 1-1, 5 склянки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Топлене масло - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
1. У миску просійте борошно, додайте до неї половину чайної ложки солі.
2. Перемішайте сухі компоненти в мисці і відкладіть поки в сторону.
3. У склянку налийте теплу воду, розчиніть в ній дріжджі.
4. Додайте до води і дріжджів цукор, він допоможе активувати дію дріжджів.
5. Розмішайте дріжджову суміш і влийте її в миску з борошном.
6. За допомогою ложки з'єднайте масу.
7. Тісто виходить пухким, тому долийте ще води (приблизно 0, 5 або 1/3 склянки).
8. Перемішайте тісто, воно липне до рук, але борошно більше не додавайте.
9. Введіть в тісто чайну ложку розтопленого вершкового масла.
10. Розімніть тісто руками ще 2-3 хвилини. Викладіть тісто в миску і поставте в холодну духовку, там нехай стоїть близько 1 годину.
11. Через 1 годину тісто підніметься, але залишиться пухким і буде липнути до рук.
12. Викладіть його на деко і розкачати, розподіліть начинку і запікайте.