Рецепт Тонке бездріжджове тісто фото

Тонке бездріжджове тісто
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Борошно
Пісні страви
На полуденок , На сніданок
Випічка
Кількість порцій: 10
Час приготування: 30 хв.

З дріжджового тіста можна зробити безліч смачних страв, в тому числі вареники, пельмені або чебуреки. Для цього необхідно приготувати тісто так, щоб його можна було тонко розкачувати.

Опис приготування:

До сих пір не знаєте, як приготувати тонке бездріжджове тісто? Тоді цей рецепт буде вам як не можна до речі. З цього тіста виходять чудові й ніжні манти, равіолі, пельмені, вареники і багато інших подібних страви.

  • Борошно - 2 склянки
  • Окріп - 2/3 склянки
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
тонке бездріжджове тісто - фото крок 1
Просійте пшеничне борошно вищого сорту в миску. Краще це зробити двічі, щоб тісто вийшло еластичним. Дуже важливо вибирати якісну борошно, саме від неї залежить успіх кінцевого результату.
тонке бездріжджове тісто - фото крок 2
Чисту питну воду влийте в каструльку і доведіть до кипіння. Налийте в склянку і відміряйте необхідну кількість рідини. Додайте туди ж сіль і ретельно розмішайте, щоб вона повністю розчинилася.
тонке бездріжджове тісто - фото крок 3
У борошно влийте воду, поки вона ще гаряча. Влийте дві столові ложки рослинної олії без запаху.
тонке бездріжджове тісто - фото крок 4
Перемішайте інгредієнти вилочкою. Робіть це акуратно, щоб тісто не взялося грудками. При необхідності можна доливати води або ж додавати борошна.
тонке бездріжджове тісто - фото крок 5
Замісити гладке однорідне тісто. Скачайте його в кулю. Накрийте тісто в мисці рушником і дайте йому постояти хвилин двадцять при кімнатній температурі, щоб з борошна виділилася необхідна клейковина. Тісто можна заготовлювати про запас і зберігати його в морозилці.

Схожі рецепти