Тонке бездріжджове тісто
(покроковий рецепт з фото)
З дріжджового тіста можна зробити безліч смачних страв, в тому числі вареники, пельмені або чебуреки. Для цього необхідно приготувати тісто так, щоб його можна було тонко розкачувати.
До сих пір не знаєте, як приготувати тонке бездріжджове тісто? Тоді цей рецепт буде вам як не можна до речі. З цього тіста виходять чудові й ніжні манти, равіолі, пельмені, вареники і багато інших подібних страви.
- Борошно - 2 склянки
- Окріп - 2/3 склянки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
Просійте пшеничне борошно вищого сорту в миску. Краще це зробити двічі, щоб тісто вийшло еластичним. Дуже важливо вибирати якісну борошно, саме від неї залежить успіх кінцевого результату.
Чисту питну воду влийте в каструльку і доведіть до кипіння. Налийте в склянку і відміряйте необхідну кількість рідини. Додайте туди ж сіль і ретельно розмішайте, щоб вона повністю розчинилася.
У борошно влийте воду, поки вона ще гаряча. Влийте дві столові ложки рослинної олії без запаху.
Перемішайте інгредієнти вилочкою. Робіть це акуратно, щоб тісто не взялося грудками. При необхідності можна доливати води або ж додавати борошна.
Замісити гладке однорідне тісто. Скачайте його в кулю. Накрийте тісто в мисці рушником і дайте йому постояти хвилин двадцять при кімнатній температурі, щоб з борошна виділилася необхідна клейковина. Тісто можна заготовлювати про запас і зберігати його в морозилці.