Тісто зі згущеним молоком
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви хочете солоденького до чаю, але возитися на кухні з приготуванням тортів або пирогів не хочеться, тоді рецепт приготування тіста зі згущеним молоком здасться вам ідеальним! Дуже апетитна випічка!
Тісто на згущеному молоці виходить, як густа сметана, але підходить добре (завдяки розпушувач) і виходить повітряним і легким. Для начинки рулету ви можете використовувати не тільки джем, але і варенням або нутеллу. До речі, з тіста зі згущеним молоком можна робити і просту шарлотку або просто пироги, не обов'язково рулет.
- Банка згущеного молока - 1 штука
- Вершкове масло - 100 грам
- Яйця - 2 штуки
- Борошно - 1 Склянка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Ванілін - 1-2 чайних ложок
Підготуйте інгредієнти.
Розтопити вершкове масло.
На невеликій швидкості міксером збийте яйця, поступово додайте масло і згущене молоко, продовжуючи збивати.
Потім підсипте борошно з розпушувачем, ваніліном і замісити тісто. За консистенцією воно нагадує густу сметану.
На невеликій швидкості міксером збийте яйця, поступово додайте масло і згущене молоко, продовжуючи збивати.
Потім підсипте борошно з розпушувачем, ваніліном і замісити тісто. За консистенцією воно нагадує густу сметану.
Застеліть деко пергаментом, вилийте на нього тісто, рівномірно розподіливши його лопаткою.
Розігрійте духовку до 170-180 градусів. Випікайте хвилин 25-30.
Розігрійте духовку до 170-180 градусів. Випікайте хвилин 25-30.
Випікайте до рум'яного кольору, корж повинен пропектися, але не підгоріти, тому регулюйте час і температуру в залежності від духовки.
Поки корж гарячий, змастіть його джемом і акуратно загорніть.
Тісто зі згущеним молоком виходить солодким, але повітряним і ніжним, воно добре просочується джемом. Готовий рулет можете посипати цукровою пудрою або тертим шоколадом.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!