Тісто на вареники
(покроковий рецепт з фото)
Варіантів приготування тіста безліч, у кожної господині є свій, фірязикай і перевірений роками рецепт. Ну а молоді, початківці, господині в пошуку. Спробуйте мій рецепт, може він якраз "ваш"
Відмінний рецепт, як приготувати тісто на вареники. Я рекомендую початківцям кулінарам починати саме з такого тесту. Воно виходить набагато краще, ніж тісто, приготоване на воді. З нього добре ліпляться вареники, краю добре склеюються. А готові вареники будуть пишними і м'якими. Готуємо!
- Борошно пшеничне - 3 склянки
- Яйце - 1 штука
- Молоко - 2/3 склянки
- Вода - 1/3 склянки
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
Просіваємо в миску борошно, додаємо сіль і перемішуємо. Потім робимо поглиблення в борошні і туди вбиваємо яйце.
Змішаємо тепле молоко і воду, додаємо рідина до борошна.
І замішуємо тісто. Воно повинно бути досить крутим.
А тепер додамо до тесту рослинне масло і вимішуємо остаточно до гладкості. Перекладаємо тісто в пакет або накриваємо рушником, нехай постоїть хвилин 20-30.
Тісто після вистоювання виходить гладким, еластичним.
Ліпити вареники з такого тесту - задоволення.