Тісто на кефірі і дріжджах
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 12
Час приготування: 3 г. 0 хв.
Рецепт цього тесту повідала мені ще моя бабуся. Пиріжки з нього виходять просто божественні! Такий рецепт подужає навіть новачок кулінарії, тому що це тісто виходить у всіх.
Опис приготування:
Якщо ви хочете дізнатися, як приготувати тісто на кефірі і дріжджах, то в цьому рецепті ви знайдете відповідь на дане питання. Це тісто універсальне. З нього можна смажити або пекти пиріжки з будь-якою начинкою.
- Борошно пшеничне - 650 грам (просіяне)
- Цукровий пісок - 60 грам
- Кефір - 200 грам
- Молоко - 50 грам
- Дріжджі сухі пекарські - 30 грам
- Маргарин вершковий - 75 грам(50% жирності)
- Куряче яйце - 2 штуки
- Сіль - За смаком
З'єднайте тремтіння і молоко в глибокому посуді, нагрейте до 30 градусів.
Додайте в суміш маргарин, поставте мисочку на 15 хвилин в тепле місце.
В окрему глибоку миску вбийте яйця, влийте кефір, додайте цукор і сіль. Збийте вінчиком.
Додайте в миску дріжджову суміш, акуратно перемішайте.
Додайте просяну борошно, замісіть тісто.
Залиште тісто підніматися під плівкою на 1-2 години до готовності в теплому місці.
З готового тіста формуйте вироби. Смачного!