Тісто на чуду
(покроковий рецепт з фото)
Національна страва, яке готують в Дагестані, це чуду. Це свого роду коржик, яка готується з начинкою (фарш, картопля, овочі, сир, картопля з зеленню і т. Д.). Готується тісто легко.
Тісто на чуду готується традиційним способом, а ось начинки можуть бути різними. За цим рецептом тісто на чуду виходить м'яким і в той же час еластичним. Дуже раджу приготувати це національне дагестанський блюдо-закуску. А як приготувати тісто на чуду, я зараз розповім.
Диву може бути закритою або з отвором. Готується коржик на сковороді, а потім поливається розтопленим маслом.
- Кефір - 500 мілілітрів
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - За смаком
- Борошно - 3-4 склянки (скільки візьме)
1. Для приготування тіста для чуду нам знадобиться кефір середньої жирності. Я зазвичай беру 2, 5% і трохи його підігрівають. Додаємо соду і чекаємо, поки вона погаситься, а потім додаємо сіль і борошно.
2. Борошно додаємо поступово і починаємо замішувати тісто.
3. Тісто повинне вийти еластичним і не братися до рук. Ми залишаємо його на 15 хвилин в теплому місці.
4. Потім розгортаємо невеликі коржі товщиною не більше 0, 5 см і викладаємо начинку (будь-яку на ваш смак).
5. Закриваємо нашу корж, добре пріплюснув краю. Після цього притискаємо її до столу, тим самим расплюснув.
6. Розкачуємо нашу корж качалкою максимально тонко. Робіть це акуратно, щоб тісто не прорвалося.
7. Ось так виглядає чуду перед відправкою на сковороду. Тісто виходить дуже еластичним. Головне - правильно його вимісити. Я довго вимішую тісто на столі, поки воно не перестане братися до рук.