Тісто для вареників з капустою
(покроковий рецепт з фото)
Як же ми звикли до магазинним напівфабрикатів. Принаймні, я вже давно сама не робила вареники або пельмені. Пора це виправляти! Адже це не так складно, як може здатися. Приступимо!
Зробивши тісто для вареників будинку, ви зможете його заморозити, а в будь-який момент дістати, розкачати і швидко наліпити вареників, наприклад, з капустою. Я часто саме так і роблю.
Але для початку прочитайте про те, як приготувати тісто для вареників з капустою. Воно зовсім просте і досить швидко готується.
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 2 склянки
- Вода - 0, 5 склянки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
У велику миску влийте воду. У неї просійте чверть борошна, розбийте яйце і додайте сіль. Почніть вимішувати тісто, додаючи борошно, що залишилося.
Тісто скачайте в кулю. Заберіть його в миску під рушник. Залиште в холодильнику на 30 хвилин.
Після цього тісто вимішайте ще раз, додавши трохи борошна. Продовжуйте готувати вареники далі, розкотивши тісто і вирізавши потрібну форму.