Тісто для вареників на молоці
(покроковий рецепт з фото)
Тісто для вареників кожна господиня робить на свій смак. Воно може бути заварним, на воді з рослинним маслом і т.Д. Але у всіх одна мета: отримати еластичне, м'яке тісто. Ділюся своїм рецептом!
Заміс з "відпочинком" підвищує еластичність тіста. Дотримуйтеся вимог тимчасові інтервали, тоді результат вас не засмутить. Це тісто також можна замісити в хлібопічці.
- Молоко - 250 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Масло рослинне - 40 мілілітрів
- Борошно пшеничне - 500-600 грам
- Сіль - 2-3 грам
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Просійте борошно.
В окремій чаші змішайте тепле молоко, сіль, яйце і рослинне масло.
Відміряйте в чаші половину кількості борошна. Вилийте рідкі інгредієнти і за допомогою вилки почніть заміс, поступово додаючи борошно.
Як тільки тісто зібралося в грудку і стало пружним, залиште його в чаші на 5 хвилин. Після місите протягом 2-3 хвилин.
Ось таким гладким має стати тісто. Знову залиште на 5 хвилин, після зробіть останню обминання протягом 3 хвилин.
Тісто оберніть плівкою і приберіть в холодильник на 30 хвилин. Після чого можна формувати вареники.
Testo майже.