Тісто для самси
(покроковий рецепт з фото)
Самса буває різною, але вона завжди виходить дуже смачна! Рекомендую вам рецепт приготування тесту для самси. Здобне і легке, він робить випічку ще смачнішим!
Самсун - традиційна східна випічка - у нас щільно прижилася. Роблять її з різного тіста: листкового, дрожжевого или бездрожжевого. В принципі, це не має значення. Мені найбільше подобається саме з дріжджового тіста. Для приготування тіста для самси можете ще соди додати, але це суто за бажанням, не обов'язково.
- Вода - 1 Склянка
- Дріжджі сухі - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Борошно - 350 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Сода - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 0, 5 Ст. Ложки
- Начинка - За смаком
У склянці теплої води розведіть дріжджі і цукор, почекайте, поки з'явиться піна (близько 10 хвилин).
У миску з розведеними дріжджами всипте 300 грамів борошна, додайте сіль, рослинна олія, соду (по бажанню). Перемішайте. Тісто має вийти гладким, м'яким, трохи липким. При необхідності підсипте ще трохи борошна, ретельно вимішайте. Готове тісто накрийте і залиште відпочити на 20-30 хвилин. За цей час тісто помітно підніметься.
Поки тісто підходить, ви можете зробити будь-яку начинку на свій смак. Я в цей раз робила з вареними яйцями і зеленню. Просто подрібніть все, додайте спецій за смаком - і перемішайте.
Тісто підійшло: можете ліпити пиріжки. У мене всього вийшло їх штук 15. Робимо самсу трикутниками.
Надішліть в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин. Можете змастити за бажанням жовтком або маслом.
Ось такі чудові пиріжки у нас вийшли. Смачного!