Тісто для пельменів без глютену
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт тіста для пельменів без глютену. Також воно підійде для вареників або равіолі. Для алергіків - рецепт просто знахідка! Беріть на замітку!
Нижче я дам покроковий опис, як приготувати тісто для пельменів без глютену. Борошно без глютену можна взяти будь-яку, крім вівсяної. Еластичність тіста підвищується, якщо залишити його на пару годин полежати. Ідеально готувати тісто заздалегідь за день. Рецепт простий, вам не будуть потрібні складні інгредієнти, наприклад, ксантановая камедь. На смак тісто виходить досить традиційним, хоч і більш примхливим в приготуванні.
- Рисове борошно - 80 грам
- Вода - 80 грам (окріп)
- Крохмаль кукурудзяний - 40 грам
- Масло рослинне - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1/4 чайних ложки
Підготуйте всі інгредієнти.
Змішайте в мисці всі сухі інгредієнти.
Додайте рослинне масло і окріп.
Добре перемішайте лопаткою, а потім вимішують тісто руками приблизно 5-7 хвилин.
Потім скачайте з тіста ковбаску і розділіть на кульки. Злегка змастіть руки рослинною олією, потім розімніть кожен кульку, щоб він став більш еластичним.
Розкачайте тісто і викладіть начинку. Акуратно защипніть краю.
Тісто для пельменів без глютену готове.