Рецепт Тісто для короваю фото

Тісто для короваю
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Дріжджове тісто
На святковий стіл, Весілля
Випічка

Рецепт короваю дуже простий і нагадує випічку круглого подового хліба з Опарний борошна. Відмінність короваю в тому, що його прикрашають фігурками з цього ж тесту або зі спеціального декоративного тесту без дріжджів. Хочу поділитися з вами, як приготувати просте тісто для короваю.

Коровай - це перш за все дуже смачний хліб, він може бути дуже здобним, як паски, просто здобним, як солодкі булочки або бути простим, як хліб. На весіллях наречений і наречена кусають коровай, і той, хто відкусив більше, і буде головою сім'ї. Це просто кумедна російська традиція, але сам хліб символізує любов і благополуччя в сім'ї.

  • Цукор - 6 Ст. Ложок
  • Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка (активні)
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
1
У невеликій чашці змішайте теплу воду, дріжджі, 2 ст.Л. Цукру і залиште на 15-20 хвилин в теплі, щоб з'явилася пінна шапка.
2
У миску для замісу тіста просійте борошно, всипте цукор і сіль, перемішайте.
3
Дріжджову суміш влийте в миску з борошном, перемішайте, поступово додаючи сколотини. Має вийти м'яке і еластичне тісто.
4
Миску змастіть рослинною олією, покладіть в неї тісто, накрийте харчовою плівкою і залиште на 30 хвилин в теплому місці, щоб тісто підійшло.
5
Тісто, що підійшло перемісити, відомства 1/4 тесту для декоративних прикрас і приступайте до формування короваю.

Схожі рецепти