Рецепт Тісто для хвірток фото

Тісто для хвірток
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто
На обід, На полуденок, На сніданок
Випічка

Національне карельське блюдо - хвіртки. Їх основою служить тісто, приготувати яке пропоную за класичним рецептом.

Я робила тісто протягом двадцяти хвилин. Хвіртки - приголомшливе карельське блюдо, з яким пов'язано чимало легенд…

  • Житнє борошно - 1 Склянка
  • Пшеничне борошно - 1 Склянка
  • Кефір або кисле молоко - 0, 5 L
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Крем - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 щіпка
тісто для хвірток - фото крок 1
1. Для приготування тіста знадобиться житнє і пшеничне борошно, а також кисле молоко (кефір), стакан води і сметана. З'єднайте всі ці інгредієнти, солоного тіста.
тісто для хвірток - фото крок 2
2. Змастіть руки рослинним маслом і ретельно замісити круте тісто так, щоб воно не прилипало до рук.
тісто для хвірток - фото крок 3
3. Розкочується тісто легко.
тісто для хвірток - фото крок 4
4. Виріжте круглі форми (я використовую стакан), обрізки скачайте і заново можна робити форми для хвірток.
тісто для хвірток - фото крок 5
5. Такими вони виходять, коли відправляються в піч. Тісто виходить еластичне і туге, але в той же час, легко віддають перевагу катанню. Так виглядає класичний рецепт тіста для хвірток.

Схожі рецепти