Тісто для хвірток
(покроковий рецепт з фото)
Національне карельське блюдо - хвіртки. Їх основою служить тісто, приготувати яке пропоную за класичним рецептом.
Я робила тісто протягом двадцяти хвилин. Хвіртки - приголомшливе карельське блюдо, з яким пов'язано чимало легенд…
- Житнє борошно - 1 Склянка
- Пшеничне борошно - 1 Склянка
- Кефір або кисле молоко - 0, 5 L
- Вершкове масло - 50 грам
- Крем - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка

1. Для приготування тіста знадобиться житнє і пшеничне борошно, а також кисле молоко (кефір), стакан води і сметана. З'єднайте всі ці інгредієнти, солоного тіста.

2. Змастіть руки рослинним маслом і ретельно замісити круте тісто так, щоб воно не прилипало до рук.

3. Розкочується тісто легко.

4. Виріжте круглі форми (я використовую стакан), обрізки скачайте і заново можна робити форми для хвірток.

5. Такими вони виходять, коли відправляються в піч. Тісто виходить еластичне і туге, але в той же час, легко віддають перевагу катанню. Так виглядає класичний рецепт тіста для хвірток.