Тістечко «тірамісу»
(покроковий рецепт з фото)
Любителі солоденького, не проходьте повз! Перед вами шалено апетитний, неймовірно смачний і нескладний у приготуванні італійський десерт, від якого ви точно будете в захваті.
Хочу поділитися цікавим і насправді нескладним варіантом, як приготувати тістечко "тірамісу" . Випекти основу можна заздалегідь, коржі чудово зберігаються. Що стосується крему, то ви можете крім традиційних інгредієнтів додати також сік або цедру цитрусових, фруктові або будь-які інші лікери, наприклад. Виходить дивно апетитний десерт, який доповнить ваш святковий або щоденний стіл.
- Борошно - 2 склянки
- Розпушувач - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Сода - 1 щіпка
- Вершкове масло - 5 Ст. Ложок
- Цукор - 1 Склянка(+ по 1/3 склянки в кави)
- Яйце - 3 штуки(+ 1 жовток)
- Молоко - 3/4 склянки
- Кава - 2 чайних ложки
- Амаретто або коньяк - 1 Ст. Ложка (по бажанню)
- Маскарпоне - 250 грам
- Вершки - 100 мілілітрів
- Цукрова пудра - 1/2 склянки
- Какао - 2 Ст. Ложки
1. Насамперед включіть її. Залиште її розігріватися до 190 градусів. Збийте розм'якшене вершкове масло з цукром, додайте яйця і 1 жовток, продовжуючи збивати. Просійте борошно з сіллю і содою. Всипати поступово сухі інгредієнти, в процесі додайте також молоко. Готове тісто вилийте в форму (найкраще взяти квадратну) і відправте в духовку.
2. Кава залийте невеликою кількістю окропу, нехай настоїться.
3. У невеликому сотейнику доведіть до кипіння склянку води, розчиніть в ньому цукор. Влийте в каві і перемішайте. За смаком додайте амаретто або інший улюблений алкоголь. Кавовий сироп для просочення коржів готовий.
4. Готовий корж остудіть і дістаньте з форми. Нехай добре охолоне на решітці.
5. Для приготування крему збийте маскарпоне з цукровою пудрою. Для аромату додайте ваніль. Окремо до щільних піків збийте вершки. З'єднайте їх з маскарпоне і перемішайте.
6. За допомогою виїмок виріжте з коржа невеликі заготовки. Якщо таких виїмок у вас немає, використовуйте жерстяні банки, наприклад, попередньо вирізавши дно.
7. А далі все дуже просто: корж дуже швидко занурте в кавовий сироп (або просочіть за допомогою пензлика), змастіть кремом. Зверху - ще один корж і знову крем. Верх рясно присипте какао. Ось така смакота вийшла! Подавайте мінімум години через 2-3, щоб тістечко добре просочилося.