Тістечко «Ленінградське»
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную рецепт дуже цікавого тістечка, яке готується з двох видів тіста: заварного і листкового. Крем можна вибрати на свій смак.
Рецепт досить простий, але вимагає часу. Зате в результаті ви здивуєте гостей і близьких оригінальною і дуже смачною випічкою. Всім знайомі еклери в цьому виконанні виглядають зовсім по-іншому. Поєднання заварного і листкового тіста з кремом просто неповторне.
- Вершкове масло - 300 грам(100 г в тісто, 200 г в крем)
- Борошно - 1 Склянка
- Вода - 200 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Яйця - 6 штук(4 шт в тісто, 2 шт в крем)
- Молоко - 400 мілілітрів
- Цукор - 150 грам
- Крохмаль кукурудзяний - 3 Ст. Ложки
- Листкове тісто - 300 грам
У каструлю налийте воду і викладіть 100 грам масла. Поставте на плиту.
Всипте дрібку солі. Коли масло повністю розчиниться в воді, додайте борошно. Ретельно перемішайте до отримання однорідної маси, добре відходить від стінок каструлі.
Трохи охолодіть тісто і додайте по одному чотири яйця. Кожен раз добре перемішуючи.
Ось таке повинно вийти заварне тісто. Воно повинно бути не дуже густим, але і не рідким, гладким, блискучим і трохи в'язким.
Листкове тісто наріжте на квадрати зі стороною 10 см. Викладіть на деко. На кожен квадрат відсадити столову ложку заварного тесту.
Краї квадратів з'єднайте в середині, але не закріплюйте.
Випікайте тістечка в духовці, попередньо нагрітій до 185-190 градусів, 40-45 хвилин. Перші 30 хвилин духовку не відкривати.
У каструлю налийте молоко і поставте на плиту. У мисочці змішайте два яйця з цукром і кукурудзяним крохмалем. Трохи розбавте холодним молоком. І влийте в каструлю з молоком. Постійно перемішуючи, Довести крем zagusteniâ. Після крем охолодіть і додайте в нього м'яке вершкове масло.
За допомогою кулінарного мішка або шприца заповніть тістечка кремом.
Тістечко "ленінградське" готово. Подавайте на десерт.