Печиво «Ленінградське»
(покроковий рецепт з фото)
Любителі домашній випічки точно не зможуть пройти мимо цього рецепта. Печиво "ленінградське" в домашніх умовах - це незвичайне поєднання ніжного бісквіту в хрусткій скоринці.
Рецепт приготування печива "ленінградського" знайомий багатьом. Це досить простий варіант домашньої випічки, яка відмінно зберігається і подобається як дорослим, так і малюкам.
- Цукор - 200-250 грам
- Яйце - 3 штуки
- Борошно - 250 грам
- Сіль - 1 щіпка
1. Ось такий простий набір інгредієнтів здатний перетворитися в надзвичайно смачне печиво. При бажанні класичний рецепт печива "ленінградське" можна доповнити ваніліном або корицею, але і без них воно неймовірно смачне і апетитне.
2. Акуратно відокремити білки від жовтків.
3. Додати дрібку солі і збити білки в піну.
4. В окремій мисочці з'єднати жовтки з цукром і збити.
5. Всипати просіяне борошно до жовтого і збити ще раз, щоб не утворилися грудочки. Акуратно з'єднати білки з жовтками і перемішати до однорідності, намагаючись не перебити легкість. Рецепт приготування печива "ленінградське" - це традиційний варіант бісквіта, так що потрібно все робити не поспішаючи.
6. Щоб печиво було правильної форми можна використовувати кондитерський мішок або звичайний поліетиленовий пакет з надрізаним куточком. На пергамент для випічки викласти тісто, формуючи печиво.
7. Тепер можна присипати цукровим піском або пудрою. Щоб печиво "ленінградське" в домашніх умовах вийшло ідеальним його потрібно залишити в такому вигляді на 1.5-2 годину, щоб тісто відпочило.
8. Духовку як слід розігріти і відправити туди деко. Буквально через 7-10 хвилин печиво вже буде готово.