Тірамісу справжній італійський
(покроковий рецепт з фото)
За старих часів бабусі в Італії знали, як приготувати справжню італійську тірамісу. Готували цей десерт для дітей на сніданок. Саме цей італійський рецепт найвідоміший і улюблений багатьма.
До сих пір рецепт не змінився, просто розбийте у склянку свіже яйце і збийте його з цукром. За смаком додайте кави. А в основі цього легкого десерту лежить крем з маскарпоне. Готуйте самі і насолоджуйтеся!
- Savojardi - 300 грам
- Яйце - 4 штуки
- Маскарпоне - 500 грам
- Цукор - 100 грам
- Кава (готовий) - 250 мілілітрів
- Какао - За смаком
1
Мартенс відділи Желтков. Потім збийте жовтки міксером, додавши лише половину цукру.
2
Як тільки жовтки побіліють, почніть додавати потроху охолоджений маскарпоне. В іншій мисці збийте білки з цукром, що залишився до стоячих піків.
3
Обережно введіть білки в сирну масу. Візьміть форму, в якій будете готувати тірамісу, змастіть дно кремом.
4
Печиво "савоярді" занурте в кави. Тільки це треба робити дуже швидко. Кладіть палички на крем. Зверху щедро намажте "савоярді" кремом і зробіть ще один шар.
5
Вирівняйте поверхню і посипте гірким какао. Залиште десерт на пару годин в холодильнику.
6
Приємного чаювання!